Nieuws

VIDEO | Drugslab aangetroffen in Overdinkel, meerdere aanhoudingen verricht

In Overdinkel is een drugslab aangetroffen. Veel hulpdiensten zijn op de been. Er zijn ook gevaarlijke stoffen aangetroffen.
In Overdinkel is een drugslab aangetroffen. Veel hulpdiensten zijn op de been. Er zijn ook gevaarlijke stoffen aangetroffen. © NewsUnited/Dennis Bakker
Hulpdiensten zijn vanmorgen massaal uitgerukt naar Overdinkel. In een loods op een terrein langs de Goormatenweg is een drugslab aangetroffen. De Dienst Speciale Interventies (DSI) is de loods binnengegaan en heeft meerdere aanhoudingen verricht. Het exacte aantal is niet bekend. Volgens een buurman woont een alleenstaande man in de woning op het terrein.
De Goormatenweg is ruim afgezet met linten. Agenten en brandweerlieden lopen rond in kogelwerende vesten. Een bron binnen de politie bevestigde eerder vanmiddag dat er een drugslab is aangetroffen. De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer is opgeroepen, net als medewerkers van de Veiligheidsregio Twente en het waterschap. Een groot deel van de middag cirkelde er een politiehelikopter boven het afgezette gebied.
Volgens een woordvoerder van de politie vloog de politiehelikopter daar om 'overzicht te houden en steun te bieden aan de hulpverleners op de grond'.
Politie treft groot drugslab aan in Overdinkel

Groene pakken

Er zijn ook medewerkers van het CBRN-team aanwezig. Die lopen rond in groene pakken. Het Defensie CBRN Centrum ondersteunt Nederlandse civiele hulpdiensten bij onder meer chemische dreigingen en incidenten.
Het CBRN-team is ook aanwezig. Dat team wordt ingezet als bijvoorbeeld chemisch afval wordt aangetroffen.
Het CBRN-team is ook aanwezig. Dat team wordt ingezet als bijvoorbeeld chemisch afval wordt aangetroffen. © NewsUnited/Dennis Bakker

Activiteit

Volgens omwonenden was er vanaf vanmorgen negen uur al activiteit op het terrein. Rond kwart voor elf werd de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer opgeroepen, omdat er gevaarlijke stoffen waren aangetroffen. Omstanders worden op afstand gehouden.
De Dienst Speciale Interventies in Overdinkel in actie.
De Dienst Speciale Interventies in Overdinkel in actie. © NewsUnited/Dennis Bakker
Rond drie uur vanmiddag meldde de politie dat de hulpdiensten afschalen, maar dat de politie wel aanwezig blijft. Er wordt nog volop onderzoek gedaan, aldus de politie op X. "We hopen snel meer duidelijkheid over dat onderzoek te kunnen geven."
Het pand waarin de politie onderzoek doet, is zo groot dat er nog steeds aanhoudingen worden verricht. Kort na drieën kwam de politie binnen enkele minuten met drie verdachten naar buiten. Hoeveel aanhoudingen zijn verricht is niet bekend. Het is ook niet bekend of er nog meer mensen in het pand aanwezig zijn.
Een persoon zit geboeid, op zijn hurken, bij een aantal agenten.
Een persoon zit geboeid, op zijn hurken, bij een aantal agenten. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.