Nieuws

Burgemeester van Enschede sluit woning aan Europalaan vanwege drugshandel

Woning aan Europalaan in Enschede gesloten vanwege drugshandel
Woning aan Europalaan in Enschede gesloten vanwege drugshandel © Dennis Bakker/News United
Op last van burgemeester Roelof Bleker is gisteren een woning aan de Europalaan gesloten voor zes maanden in verband met het overtreden van de Opiumwet. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat in de woning in harddrugs werd gehandeld. Naast een zeer grote hoeveelheid harddrugs is in de woning ook een grote som contant geld en een vuurwapen aangetroffen.
De omstandigheden in en rondom de woning waren voor de Enschedese burgemeester reden voor het verzegelen van het pand, omdat er volgens hem sprake was van een ernstige bedreiging voor de openbare orde en veiligheid.
Op basis van de politierapportage is de conclusie getrokken dat de woning aan de Europalaan een wezenlijke rol vervulde in de keten van drugshandel. Het doel van de sluiting van de woning is om een voortzetting van de drugshandel tegen te gaan.

Dit jaar tien panden gesloten

In 2023 zijn tot nog toe op last van de burgemeester tien drugspanden in Enschede gesloten. Vorig jaar waren dat er dertien. De gemeente Enschede voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een woning of pand. In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treedt de gemeente Enschede bewust streng en hard op tegen drugshandel Dit met het doel om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen. De handel in en het gebruik van drugs zijn en bedreiging voor de veiligheid, gezondheid en woon- en leefklimaat van de buurt.
“Elke inwoner van Enschede moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Voor ieders veiligheid is het dan ook van belang dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden, zodat we hiertegen op kunnen treden”, aldus burgemeester Bleker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.