Betaald voetbal

Aanbevelingen voor PEC: RvC terug, evenwichtige begroting en betere veiligheid

Supporterscollectief komt met adviezen voor PEC
Supporterscollectief komt met adviezen voor PEC © Orange Pictures
PEC Zwolle heeft op meerdere fronten advies ontvangen van een comité van aanbeveling, een initiatief van het Zwolsch Supporterscollectief.
Omdat er op meerdere vlakken zorgen waren heeft dat comité onderzoek gedaan op vier punten: governance/organisatiestructuur, financiën, technische zaken en stakeholdermanagement.
Over het eerste punt is het advies om weer een Raad van Commissarissen op te richten. Die controleert dan ook de directie.
Er blijkt elk jaar moeizaam om de begroting rond te krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat de uitgaven de laatste jaren hoger zijn dan de inkomsten en dus luidt het advies om met een evenwichtige begroting te werken.
Het technisch beleid moet volgens het comité transparanter. Een heldere, consistente missie, visie en strategie op dit terrein is noodzakelijk, wordt er gezegd.
Daarnaast ontbreekt binnen de club kennis over veiligheid- en supportersbeleid. Daardoor nemen politie, justitie en de gemeente de regie in handen. Daardoor is de afstand tussen de supporters en de club te groot.

Reactie directeur

Algemeen directeur Xander Czaikowski reageert uitgebreid op het advies. Hij geeft aan dat de club een groot deel van de vaststellingen herkent en erkent. Tijdens de komende bestuursvergaderingen komen de aanbevelingen aan bod.
Daarnaast geeft hij aan dat enkele adviezen al zijn ingehaald door de werkelijkheid omdat de club al op enkele punten actie heeft ondernomen. Lees hier de volledige aanbevelingen en de reactie van Czaikowski.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.