Nieuws

Opgerolde cocaïnewasserij Overdinkel bewaakt door zwaarbewapende eenheid

Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel.
Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel. © NewsUnited/Dennis Bakker
Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel. De groep is zwaarbewapend en houdt de loods aan de Goormatenweg scherp in de gaten.
Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel.
De eenheid is gespecialiseerd in het bewaken van personen en objecten en wordt bijvoorbeeld ingezet als er een aanslag dreigt. Dat de BE woensdagavond naar Overdinkel is gekomen, lijkt erop te duiden dat er iets van grote waarde in de cocaïnewasserij is gevonden.
Wat is een cocaïnewasserij?

Dat is een plek waar de cocaïne uit andere producten - zoals kleding - wordt gehaald. De producten die de coke bevatten, worden als drager gebruikt zodat de drug makkelijker gesmokkeld kan worden. Om de cocaïne en het draagproduct te scheiden, wordt een oplosmiddel gebruikt.

Van het erf is vanaf de straat vrijwel niets zichtbaar door de hermetische afsluiting met zwarte schermen. Ook is er een PD-Unit van de politie geplaatst bij het perceel.

Urenlang verstopt

In een loods achter de woning is woensdag een cocaïnewasserij opgerold nadat buurtbewoners klaagden over stankoverlast. Zij roken een "vreemde geur" en tipten de politie. Zeker vier personen zijn op het erf aangehouden, drie van hen pas aan het einde van de middag. Zij hebben zich urenlang verscholen gehouden, in de hoop de dans te ontspringen. In de grote wasserij zouden Colombianen werkzaam zijn.
De politie verwacht de komende tijd nog uitgebreid onderzoek te zullen doen in de loods.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.