Nieuws

Wilders haalt opnieuw uit naar Omtzigt: "Hij speelt politieke spelletjes"

PVV-leider Wilders en NSC-leider Omtzigt
PVV-leider Wilders en NSC-leider Omtzigt © ANP
PVV-leider Geert Wilders vindt dat Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract (NSC) "politieke spelletjes" speelt. Het is de tweede keer in korte tijd dat Wilders uithaalt naar de NSC-leider. De PVV'er wil graag een kabinet vormen met NSC, VVD en BBB, maar Omtzigt zei gisteren dat hij "nog niet klaar is om te onderhandelen met de PVV".
De PVV van Wilders werd vorige week bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij. Ook in Overijssel was de PVV in veel gemeenten de grootste of werd het de tweede partij.
Enschedeër Omtzigt, die twintig zetels binnenhaalde bij de verkiezingen, gaf gisteren in zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk aan nog niet te willen onderhandelen over de vorming van een coalitie. Omtzigt ziet "belemmeringen" in samenwerking met de PVV. Toen betichtte Wilders de NSC-leider al van "Haagse spelletjes", "oude bestuurscultuur" en "machtsdenken".
Vanochtend laat Wilders op X weten dat hij afgelopen maandag een uur met Omtzigt heeft gesproken. "Hij heeft punten en vragen op tafel gelegd en ik heb ze netjes beantwoord. Jammer dat hij dat vergeet te melden. Politieke spelletjes", aldus Wilders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.