Nieuws

Tien verdachten opgepakt bij cocaïnewasserij in Overdinkel

Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel.
Een speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel. © NewsUnited/Dennis Bakker
Bij de cocaïnewasserij in Overdinkel zijn gisteren tien verdachten aangehouden. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost. De wasserij werd gisteren ontdekt in een loods aan de Goormatenweg.
Onder de tien verdachten is de zoon des huizes. Daarnaast zijn meerdere Colombianen opgepakt, aldus verschillende bronnen tegen deze omroep. Gisteren werd gecommuniceerd dat er minimaal vier aanhoudingen waren verricht. Het blijken er dus tien.

Stank

De cocaïnewasserij werd gisteren ontdekt door twee agenten die poolshoogte kwamen nemen na klachten uit de buurt over stank op het erf. De agenten zijn vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, omdat ze chemische lucht zouden hebben ingeademd.
Opgetrommelde gespecialiseerde politiediensten hebben het terrein en de omgeving urenlang onderzocht en de verdachten opgepakt. Een aantal van hen had zich tevergeefs schuilgehouden om de dans te ontspringen.

Bewaakt

Zwaarbewapende agenten hebben het terrein sindsdien bewaakt. Vandaag wordt forensisch onderzoek uitgevoerd op het terrein en in de loods. De verwachting is dat het onderzoek nog geruime tijd zal duren.
Beelden van het drugslab en een aantal aanhoudingen:
Beelden drugslab Overdinkel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.