Nieuws

112 nieuws: Botsing in Enschede | Auto meerdere malen over de kop in Vroomshoop

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.03 uur | Automobilist gewond bij botsing in Enschede

De auto's liepen flinke schade op
De auto's liepen flinke schade op © Dennis Bakker / News United
Op de kruising van de Getfertsingel met de Zuiderval in Enschede zijn twee auto op elkaar geknald. Één persoon is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een tweede persoon is ter plaatse nagekeken.
De auto's hebben als gevolg van de aanrijding grote schade opgelopen. De weg was bezaaid met onderdelen. Inmiddels is de weg weer vrij.

20.42 uur | Fietser aangereden door bestelbus in Enschede

De bestelbus kon de fietser niet meer ontwijken
De bestelbus kon de fietser niet meer ontwijken © Dennis Bakker / News United
Op de Faberstraat in Enschede is vrijdagavond een fietser gewond geraakt bij een aanrijding. De fietser reed volgens getuigen de weg op en werd geraakt door een busje dat niet meer uit kon wijken. Één persoon is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie doet verder onderzoek. De weg is afgesloten voor het verkeer.

20.11 uur | Auto meerdere malen over de kop in Vroomshoop

De auto rolde meerdere malen over de kop
De auto rolde meerdere malen over de kop © Freddy Gerrits / News United
Het moet voor een vrouw en twee kinderen behoorlijk schrikken zijn geweest. Ze reden over de Europasingel in Vroomshoop toen hun auto door gladheid van de weg raakte. De auto schoot door een sloot en vloog vervolgens meerdere malen over de kop en belandde in een akker.
De inzittenden konden zelf uit de auto komen en worden momenteel door ambulancepersoneel onderzocht. De verwondingen lijken mee te vallen.
De auto is flink beschadigd en zal door een berger uit de akker worden verwijderd.
De auto scheerde over een sloot en vloog vervolgens meerdere malen over de kop
De auto scheerde over een sloot en vloog vervolgens meerdere malen over de kop © Freddy Gerrits / News United

15.57 uur | Brandweer pompt water uit kelder van flat in Hengelo

De brandweer van Hengelo is vanmiddag te hulp geroepen voor het verhelpen van wateroverlast in de kelder van een flat aan de Wilmskamp in Hengelo. Om onbekende reden bleek er veel water te staan in de berging van het appartementengebouw. De brandweer heeft het water weggepompt.
Brandweer pompt water uit berging flat
Brandweer pompt water uit berging flat © Hanno Breunesse/GinoPress

13.55 uur | Politie zoekt meisje dat getuige was van mishandeling bij Kruidvat

Wie was het meisje dat vannacht getuige was van een mishandeling bij de Kruidvat aan het Van Heekplein in Enschede? Die vraag stelt de politie via sociale media in de zoektocht naar één van de daders van de geweldpleging. Vannacht werd tussen 02.40 uur en 03.15 uur een 19-jarige jongen beroofd. Dat gebeurde vlakbij de vestiging van de de drogisterijketen op de kruising van het Van Heekplein met de Raadhuisstraat.
Na snel optreden van de politie kon één van de verdachten worden aangehouden. De politie zoekt een mogelijke tweede verdachte. "We zijn op zoek naar een belangrijke getuige", meldt de politie. Het gaat om een meisje dat ter hoogte van de Floresstraat een agent vertelde dat het er op leek dat iemand werd beroofd in het centrum van de stad. Wie zichzelf herkent of weet om wie het gaat, krijgt de oproep zich te melden.
Politie-Uniform
Politie-Uniform © RTV Oost

10.56 uur | Politie neemt 180 kilo vuurwerk in beslag

De politie laat naar aanleiding van een doorzoeking van een garagebox aan de Poolmansweg in Enschede weten dat in totaal 180 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag is genomen. Gisteren was al bekend gemaakt dat er bij een inval in een pand aan de Poolmansweg dozen met vuurwerk waren aangetroffen. Na onderzoek van het vuurwerk blijkt dat er sprake is van zowel consumenten- als professioneel vuurwerk dat niet voldoet aan de eisen. De politie kwam het verboden vuurwerk op het spoor na een tip over een gestolen bromfiets die in de garagebox zou staan.

09.55 uur | Fietser gewond bij ongeluk in Enschede

In Enschede is vanmorgen een fietser gewond geraakt. Dat gebeurde Op de Kiepe, een straat in Enschede waar vaker ongelukken gebeurden.
Gewonde bij ongeluk in Ensched
Gewonde bij ongeluk in Ensched © NewsUnited/Dennis Bakker
Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Daar doet de politie onderzoek naar. De weg is afgesloten.

08.08 uur | Twee verdachten aangehouden voor handel in harddrugs

De politie heeft gisteren twee personen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Het complete bericht lees je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.