Betaald voetbal

FC Twente en Mathias Kjølø verlengen overeenkomst tot 2027

Mathias Kjølø
Mathias Kjølø © FC Twente Media
FC Twente en Mathias Kjølø gaan langer met elkaar door. De Noorse middenvelder heeft zijn doorlopende verbintenis in Enschede verlengd tot medio 2027. Ook is een optie voor een extra jaar opgenomen.
“Mijn transfer in 2022 naar FC Twente was het juiste moment om de stap te maken”, vertelt Kjølø op de clubkanalen. “Ik kijk goed terug op mijn eerste periode bij FC Twente waarin ik in mijn debuutjaar in de Eredivisie meer minuten heb gemaakt dan ik op voorhand had verwacht."
Zich verder ontwikkelen is een belangrijk doel voor de Noor. "Het is fantastisch om voor de supporters in De Grolsch Veste te spelen. Ik ben ambitieus en ik kijk er naar uit om mijn eigen ontwikkeling voort te zetten bij deze geweldige club. Het contract maakt mij trots, geeft mij rust en vertrouwen en nog meer motivatie richting de toekomst.”

Bruggink

Ook technisch directeur Arnold Bruggink is content met de verlenging van een van de sterkhouders van dit seizoen. “Mathias is een speler die in alles laat zien dat hij er iedere dag aan werkt om een betere voetballer te worden. Hij leeft ervoor. Dit nieuwe contract heeft hij zelf afgedwongen. Mathias ontwikkelt zich sterk en wordt steeds beter. Wij zien en waarderen dat.”

Zomer 2022

In de zomer van 2017 verliet Kjølø zijn vaderland Noorwegen om een contract te tekenen bij PSV. De middenvelder speelde in Eindhoven het leeuwendeel van zijn wedstrijden bij Jong PSV. In de zomer van 2022 tekende Kjølø een driejarig contract bij FC Twente, tot dusver kwam hij 47 in officiële wedstrijden in actie voor de nummer vier van de Eredivisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.