Betaald voetbal

Van Polen ziet nivellering in Eredivisie: "Groep van twaalf clubs die heel dicht bij elkaar zit"

Bram van Polen
Bram van Polen © Orange Pictures
Het zijn belangrijke weken voor PEC Zwolle. RKC Waalwijk (nederlaag), FC Volendam en NEC zijn doorgaans de clubs waartegen de punten gepakt moeten worden. In het thuisduel met RKC bleef de Zwolse promovendus vorige week met lege handen, maar aanvoerder Bram van Polen verwacht zaterdagavond in Volendam beterschap.
"Dit gaat voor ons een hele belangrijke wedstrijd worden, waarin we een mooie slag kunnen slaan", blikt Van Polen vooruit.

Groep van twaalf clubs

Maar van een cruciaal duel wil de routinier niet spreken. "Dat was tegen RKC ook en ik denk de wedstrijd na Volendam, tegen NEC, dat net zo gaat worden. Het is een groep van tien, misschien wel twaalf ploegen die heel dicht bij elkaar zit. Dat kan elke week veranderen."
In de verloren thuiswedstrijd tegen RKC ontbrak het volgens Van Polen aan scherpte. "Dat zat met name in het druk zetten. Dat kregen we niet goed onder controle, de afstanden werden te groot. Dan lijkt het alsof we vermoeid raken. Uiteindelijk verlies je de wedstrijd op momenten."

Bestuurlijke onrust

Bestuurlijk is het onrustig bij PEC Zwolle. Het Zwolsch Supporterscollectief publiceerde deze week aanbevelingen over onder meer de organisatiestructuur binnen de club, maar ook het technisch beleid werd tegen het licht gehouden. Van Polen volgt het van een afstandje.
"Ik volg het zeker, maar niet alles wat in de media over onze club geschreven wordt. Heb ik nooit echt gedaan. Maar hier ontkom je niet aan. We hebben het daar ook wel over in de kleedkamer", bekent Van Polen, die een verband ziet met de bestuurscrisis bij tegenstander FC Volendam.

Crisis Volendam

"Ik heb het idee dat het daar nog wel iets onrustiger is. Zonde, vaak waar het bestuurlijk onrustig is, druppelt dat door op het veld. Het zou fijn zijn als er bij ons daar een bepaalde rust in komt. Dat gun ik Volendam na zaterdag ook zeker", besluit hij met een knipoog.
PEC-aanvoerder Van Polen: "We kunnen tegen Volendam een mooie slag slaan"
De wedstrijd tussen FC Volendam en PEC Zwolle is zaterdagavond vanaf 18.45 uur live te beluisteren in De Oosttribune op Radio Oost. Op rtvoost.nl en de RTV Oost-app mis je ook niets van het duel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.