Betaald voetbal

Bultman moet toch wijken voor Hoogma ondanks 5-0 overwinning van Heracles Almelo

Stijn Bultman
Stijn Bultman © Orange Pictures
Ondanks de sensationele 5-0 overwinning van vorige week snijdt Heracles-trainer John Lammers toch in zijn elftal. Aanvoerder Justin Hoogma keert namelijk terug in de basis tegen Sparta Rotterdam.
Een dilemma voor Lammers. Normaal gesproken zie je zelden een eindverantwoordelijke aanpassingen verrichten na een 5-0 overwinning op bezoek bij een directe concurrent. Toch is de trainer van Heracles niet van de school ‘never change a winning team’. Hij laat Justin Hoogma, vorige week nog geschorst, dus terugkeren in de basis. En daarmee geeft hij zijn trouwe aanvoerder weer een plek in het elftal. “Hij is gewoon mijn aanvoerder en hij zet de lijnen uit”, aldus Lammers.

Bultman slachtoffer

Dat gaat ten koste van Stijn Bultman. “Stijn heeft het goed gedaan, heeft heel veel gespeeld. Maar ik vond dat hij ook een vermoeide indruk maakte. En Justin Hoogma is wel mijn aanvoerder.”
Zege voelde bevrijdend voor Heracles-trainer John Lammers: "Je bent dag en nacht met de club bezig"

Sparta

Ondanks de eclatante zege was het spel tegen Almere City verre van goed. “Het voetbal was niet om aan te gluren”, kijkt Lammers terug op de overwinning. “Maar we hebben nog harder gewerkt dan voorheen, we hebben nog meer van elkaar ge-eist. En dat heeft zich uitbetaald. En dat moet ook morgen de basis zijn, al wordt dit een hele andere wedstrijd. We zullen minder ruimte krijgen.”
Het duel op Erve Asito begint zaterdag om 21.00 uur en is live te volgen op De Oosttribune. Verslaggever van dienst is Bert van Losser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.