nieuws

Sallandse Wandelvierdaagse van start: voorzitter droomt nu al van deelnemersrecord

De Sallandse Wandelvierdaagse beleeft vandaag haar eerste wandeldag, maar voorzitter Chris de Bont droomt nu al van een deelnemersrecord. "Bij de voorinschrijvingen hadden we zo'n 100 inschrijvingen meer dan vorig jaar rond deze tijd. Maar als ik zo zie wat er vanmorgen aan de balie komt, dan gaat dat helemaal goed."
Of hij verwacht dat er records gebroken gaan worden? "Daar rekenen we op. Ja, vast wel. Tuurlijk is dat wel afhankelijk van het weer, omdat met name dagdeelnemers 's morgens beslissen of ze meelopen. Maar ik heb er alle vertrouwen in," vertelt De Bont. 
De wandelvierdaagse doet deze week elke dag een andere dorpskern in Salland aan. De start en finish liggen elke dag op de Domineeskamp in Raalte, waar ook een grote feesttent staat. Dat is het hart van het wandelevenement, dat niet alleen deelnemers uit deze regio trekt, maar ook uit België en Nederland. 
Richting Wijhe
Op de eerste dag van de Sallandse Wandelvierdaagse doen de lopers Wijhe aan. In het centrum van Wijhe worden de wandelaars feestelijk onthaald. 
Morgen lopen de deelnemers richting Heino, donderdag naar Luttenberg en vrijdag naar Heeten. Ieder dorp probeert op eigen wijze een ludieke draai aan de doorkomst van de lopers te geven. 
Perfect wandelweer
En het weer? Koud en mistig. "Prachtig wandelweer!" stelt De Bont. "De temperatuur is heel fijn om te wandelen en de mist is heel betrekkelijk. Dus het komt helemaal goed."
De eerste (fanatieke) wandelaars van de Sallandse wandelvierdaagse zijn gestart. pic.twitter.com/sZtNf21eHn
— Mark Bakker (@markuitzwolle)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.