Nieuws

Alle verdachten cocaïnewasserij Overdinkel twee weken langer vast

Achter het woonhuis staat de loods waarin het drugslab gevestigd is
Achter het woonhuis staat de loods waarin het drugslab gevestigd is © RTV Oost / Leroy Vugteveen
Alle tien verdachten die afgelopen woensdag zijn aangehouden in de cocaïnewasserij in Overdinkel blijven langer vastzitten. Zeker twee weken zitten ze vast en mogen in die tijd geen contact met de buitenwereld hebben.
De tien verdachten, waaronder de zoon van de landeigenaar en meerdere Colombianen, werden woensdag aangehouden tijdens een inval van de politie in het drugslab. Drie van hen werden pas na uren gevonden.
Direct na de aanhoudingen werd het drugslab bewaakt door een zwaarbewapende eenheid van de politie. Mogelijk lag er nog een grote hoeveelheid drugs in de loods.

Onderzoek

De cocaïnewasserij werd woensdag ontdekt door twee agenten die poolshoogte kwamen nemen na klachten uit de buurt over stank op het erf. De agenten zijn vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, omdat ze de chemische lucht in de loods zouden hebben ingeademd.
De recherche zal de komende tijd nog onderzoek doen in de loods. Hierdoor moet duidelijk worden wat er precies in het lab gemaakt is en hoeveel mensen er werkzaam waren. Mogelijk sliepen de mannen in speciale ruimtes van de loods.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.