Betaald voetbal

Joseph Oosting: "Go Ahead thuis erg sterk, mooie uitdaging om daar te winnen"

FC Twente speelt zondag de lastige uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Het verschil tussen de twee ploegen in de stand is maar vijf punten in het voordeel van de Enschedeërs.
Twente begon erg sterk aan het seizoen, maar van de laatste vijf wedstrijden werd er maar een gewonnen.
Trainer Joseph Oosting ziet een verschil met de eerste periode: "We krijgen wat meer goals tegen en de kansen die we krijgen, daar mogen er wel iets meer van in. Van de laatste vijf hebben we twee keer met een rode kaart gespeeld. Dan wordt het altijd lastiger om zo'n wedstrijd te winnen."
"Daar moeten we wel slimmer in zijn en van leren. Dat hebben we met elkaar besproken. Maar ik vind wel dat wij fases hebben gehad waarin we goed spelen, maar onszelf vergeten te belonen. Zoals tegen NEC en PSV. En we moeten proberen de nul vast te houden en dat hebben we niet gedaan."

Van Hoorenbeeck voor Hilgers

Oosting met het twee duels doen zonder Mees Hilgers na zijn rode kaart tegen PSV van vorig weekend. Toen kwam Alec van Hoorenbeeck in de ploeg en die zal morgen weer starten, als was Max Bruns ook nog een optie, maar Oosting wil voorzichtig zijn met zijn jonge verdediger.
"Max is een hele tijd geblesseerd geweest. Die is op de weg terug en zit weer bij de selectie, maar we kiezen voor Alec." Naast Hilgers ontbreekt ook Michel Vlap, hij is nog niet fit genoeg.

Kjølø verlengt

Vandaag kwam ook het nieuws naar buiten dat Mathias Kjølø langer bij Twente blijft. Daar is Oosting erg blij mee. "Het is een jonge speler met potentie. Hij heeft zich ontzettend ontwikkeld. Hij doet het prima, is een teamplayer. Hij past qua karakter bij ons. Iemand die onopvallend goed is."

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles is al 13 thuiswedstrijden in de Eredivisie ongeslagen. De laatste nederlaag was op 25 januari tegen AZ. En dus is Oosting op zijn hoede.
"Ik vind Go Ahead thuis heel erg sterk. Het elftal zit goed in elkaar. Zowel aan de bal, maar ook verdedigend. Ze spelen met veel energie. Ze zijn thuis moeilijk te verslaan. Een mooie uitdaging voor ons om daar te winnen."
De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Twente begint zondag op het klassieke tijdstip van 14.30 uur en is uitgebreid te volgen op Radio Oost in het programma De Oosttribune.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.