Betaald voetbal

Oranje Vrouwen geven voorsprong weg op Wembley en moeten aan de bak om groep te winnen

Roord baalt na de nederlaag
Roord baalt na de nederlaag © ANP
De Nederlandse vrouwen hebben nagelaten om zich vanavond te plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. Op Wembley kwam het tegen vice-wereldkampioen Engeland op een 2-0 voorsprong, maar die gaf het volledig uit handen en het verloor in blessuretijd met 3-2.
Bij Oranje begonnen Jill Roord uit Oldenzaal en Caitlin Dijkstra van FC Twente in de basis. Lineth Beerensteyn wist de meeste aandacht op zich gericht in de eerste helft. De spits maakte beide treffers van de eerste 45 minuten. Tussendoor raakte Roord ook nog de lat.
Na een uur was het ineens gelijk. Georgia Stanway kopte de 1-2 binnen en direct erna zorgde Lauren Hemp voor de gelijkmaker. Kort daarna maakte Renate Jansen van Twente haar entree. Ze zag dat Engeland in blessuretijd via Ella Toone de 3-2 maakte en dus alsnog won.

Dinsdag spannend

Het andere duel in de poule, tussen België en Schotland, eindigde in een gelijkspel (1-1). Dinsdag staat Nederland in Tilburg tegenover België. Oranje blijft op 9 punten staan. Engeland heeft er ook 9 en België 8. Het belooft dus een spannende avond te worden.

Olympische Spelen

De vier winnaars van de poules in Divisie A plaatsen zich voor de Finals. In twee halve finales en een finale wordt uitgemaakt wie zich de eerste winnaar van de Nations League mag noemen. Nog belangrijker zijn echter de tickets voor de Olympische Spelen. De twee finalisten krijgen er één. Als Frankrijk de finale haalt, gaat het andere ticket naar de nummer drie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.