Nieuws

Haaksbergen haakt af: dit weekend geen marathon op natuurijs

Archief
Archief de marathon op natuurijs in Haaksbergen in 2019 (© ANP)
Er wordt dit weekend definitief geen schaatsmarathon op natuurijs gereden in Haaksbergen. Het ijs is te dun en de temperatuur loopt te snel op, zegt Mark van der Meijde, voorzitter van schaatsclub IJSCH.
De hoop op een schaatsmarathon dit weekend in Haaksbergen was al een beetje vervlogen, omdat het ook gisternacht niet hard genoeg gevroren had. Vanochtend besloot de Haaksbergse vereniging definitief dat er dit weekend geen schaatsmarathon kan worden gereden.
Het is traditie dat, zodra het begint te vriezen, verschillende ijsbanen een strijd voeren om wie de eerste marathon op natuurijs mag organiseren. Vorig jaar werd 'ie gehouden in Burgum, in Friesland, en in de jaren daarvoor wisselden Haaksbergen en Noordlaren elkaar af.

Winterswijk

Winterswijk haakte gisteren al af in de race om dit weekend de eerste marathon op natuurijs te kunnen houden, schrijft de NOS. Vanochtend konden schaatsliefhebbers al wel de ijzers onderbinden in Winterswijk. Voor een echte marathon op natuurijs was het echter nog te vroeg.
Dat recreatieschaatsen gaat dit weekend in Haaksbergen ook niet lukken, zegt IJSCH-voorzitter Van der Meijde. "Het ijs is echt nog te dun."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.