Betaald voetbal

PEC Zwolle boekt monsterscore bij dolend FC Volendam, hattrick voor invaller Druijf

PEC Zwolle heeft optimaal kunnen profiteren van de bestuurlijke klucht en technische onrust bij FC Volendam. De ploeg van trainer Johnny Jansen maakte gehakt van de directe concurrent: 0-5. Een hoofdrol in Volendam was weggelegd voor invaller Ferdy Druijf met maar liefst drie treffers.
Zonder de gewezen voorzitter Jan Smit op de tribune en nog wel met scheidend trainer Matthias Kohler aan de zijlijn bij FC Volendam, moeten de spelers van PEC Zwolle zich vanavond bij momenten acteurs hebben gewaand op de set van een smeuïge soapserie.

Wedstrijd

De turbulente week aan De Dijk kreeg ook tijdens de wedstrijd op het veld een flitsend vervolg. Althans in de openingsfase van de wedstrijd. Zo had Zach Booth al in de eerste minuut een kans namens de thuisploeg, maar doelman Jasper Schendelaar kwam heldhaftig uitzetten.
Ody Velanas maakte de eerste van de avond
Ody Velanas maakte de eerste van de avond © Orange Pictures
Luttele seconden later kreeg ook Lennart Thy een uitgelezen mogelijkheid. De Duitser oogde net als vaker dit seizoen echter niet overtuigend in het strafschopgebied. Daarna hielden beide ploegen elkaar aardig in bedwang in de eerste helft.

Uitstekende tweede helft

Na de hervatting kantelde het duel volledig. PEC Zwolle domineerde vanaf het begin en declasseerde Volendam in het laatste half uur tot een figurant in de voor de thuisploeg hele slechte speelfilm. Eerst was het Odysseus Velanas, die verrassend in de basis mocht starten, met een mooie afronding na een prachtige pass van Younes Namli.

Hattrick Druijff

Het momentum lag daarna volledig bij invaller Ferdy Druijf. Hij maakte in kort tijdsbestek de 0-2 en 0-3 door zeer attent te reageren in de zestien. Ook het slotakkoord was voor Ferdy Druijf met een knappe afronding bij de 0-5. Tussendoor mocht ook Lennart Thy nog een doelpunt aantekenen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.