Betaald voetbal

Slordig Heracles Almelo verliest van stug Sparta Rotterdam

Heracles Almelo heeft zaterdag op Erve Asito onnodig dure punten laten liggen tegen Sparta Rotterdam. Waar het vorige week nog uiterst effectief bleek op bezoek bij Almere City, hielp de thuisploeg de beste kansen nu onzorgvuldig om zeep. Sparta benutte wel één van haar spaarzame mogelijkheden en nam zo de punten mee naar Rotterdam: 0-1.
Ondanks de klinkende 5-0 overwinning in Flevoland had trainer John Lammers zijn elftal tóch aangepast voor het treffen met Sparta Rotterdam. Aanvoerder Justin Hoogma, terug van een schorsing, keerde ook terug in de basisopstelling van Lammers. Stijn Bultman moest deze speciale behandeling voor de aanvoerder bekopen met een plek op de bank. Verder liet de Brabander zijn winnende elftal intact.

Matig schouwspel

Goudhaantje van vorige week Mohammed Sankoh stond dus wel aan de aftrap. De spits kon echter zijn hattrick geen vervolg geven. Van getankt vertrouwen leek überhaupt weinig sprake in het elftal van Heracles, dat in de eerste helft moeite kende met het stugge Sparta. Ook de bezoekers uit Rotterdam wisten niet te imponeren, al kreeg Camiel Neghli een grote kans na een mooie aanval. Zijn aanname was echter niet afdoende. Verder viel er weinig te genieten op Erve Asito.
Kitolano schiet Sparta op voorsprong in Almelo
Kitolano schiet Sparta op voorsprong in Almelo © Orange Pictures

Grote kansen Limbombe

De grootste kans was voor rust voor Bryan Limbombe. De bal viel uit een hoekschop pardoes voor de voeten van de buitenspeler van Heracles Almelo, maar zijn schot was veel te wild op doelman Nick Olij. Diezelfde Olij stond ook in het tweede bedrijf een treffer van Limbombe in de weg. Hij had de bal simpel voor het inglijden, maar de goalie van Sparta wist knap redding te brengen.
Oud-spits Lammers na het missen van de kansen bij Heracles: "Ik had ze allebei gemaakt"

Sparta scoort wél

Als vaker dit seizoen bleek Sparta wel dodelijk effectief in de afronding. Clubtopscorer Joshua Kitolano profiteerde na een uur optimaal van slordig balverlies van Sven Sonnenberg en zorgde zo voor de enige treffer van de wedstrijd. In het laatste deel van de wedstrijd kon Heracles Almelo nog amper een vuist maken tegen Sparta, dat de overwinning binnensleepte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.