Betaald voetbal

Rots blijft bescheiden na bepalende rol in Deventer: "Heel cliché, maar dit was een teamprestatie"

Daan Rots
Daan Rots © Orange Pictures
Manfred Ugalde en Sem Steijn stonden zondagmiddag in de schijnwerpers na de gewonnen uitwedstrijd van FC Twente bij Go Ahead Eagles (1-3). Ook Daan Rots leverde een puike wedstrijd af. De buitenspeler was bij ieder Twents doelpunt nadrukkelijk betrokken.
Hij blijft bescheiden. "Ik denk dat vandaag iedereen belangrijk was", klonk het na afloop. "Zij kunnen best goed voetballen. Ook al leek het soms dat zij goed aan de bal waren, vind ik niet dat ze heel veel gecreëerd hebben. Dus ik denk, en dat klinkt heel cliché, dat het een heel goede teamprestatie was vandaag."

Voorassists

In de eerste helft kwam Twente uitstekend uit de startblokken door al na 34 seconden de score te openen en daarna ook de marge te verdubbelen. Bij beide treffers verzorgde Rots de voorassist. "Het is jammer dat je geen streepje krijgt voor die voorassist, maar het is lekker dat je gewoon met 3-1 wint. Uiteindelijk toch nog een streepje gekregen voor een assist, bij die laatste treffer.

Vertrouwen

De kritiek die Rots de laatste weken soms ten deel valt, begrijpt hij wel. "Ik vond zelf ook dat ik een mindere periode kende. Niet alles ging meer zoals in het begin van het seizoen. Ik probeer dan wel vanuit de basis te blijven spelen. Ik weet dat het dan beter moet gaan. De trainer vond ook dat het niveau weer omhoog moest, dus ik heb daar aan gewerkt met de staf. Ik heb dan vertrouwen in mezelf dat het weer beter gaat."
Daan Rots verheugd met driepunter in Deventer: "Zij kunnen gewoon goed voetballen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.