Nieuws

Uitgebrande scootmobiel met mysterieus briefje gevonden in Almelo

De uitgebrande scootmobiel stond een heel weekend op de locatie naast het kanaal Almelo-Nordhorn
De uitgebrande scootmobiel stond een heel weekend op de locatie naast het kanaal Almelo-Nordhorn © Marcel Middelkamp
Een totaal uitgebrande scootmobiel heeft het hele weekend in Almelo naast het Kanaal Almelo-Nordhorn gestaan. Alleen het geraamte en de accu's zijn nog te zien. De rest is door de vlammen vernietigd. Ook is er iets toegevoegd: een briefje met een mysterieuze boodschap.
"Situatie is bekend bij gemeente Almelo en politie", is te lezen op een wit A4'tje in een insteekhoesje. "Scootmobiel wordt op/rond maandag 4 december weggehaald", is het vervolg van de boodschap die met bruine tape aan het geraamte van de zitting is geplakt.

'Discriminatie'

Zoals gezegd is er van de verkoolde scootmobiel bar weinig over. Het overblijfsel staat troosteloos tussen de kale bomen, vlak bij het kanaal. Volgens de lokale facebookpagina Scannernieuws Almelo is dit troosteloze beeld al sinds vrijdag het geval aan de Sluiskade Zuidzijde ter hoogte van de Gravendijk.
Marcel Middelkamp wandelde dit weekend langs het kanaal toen hij het voertuig zag staan. "Dit is bekend, waarom blijft dit tot maandag staan?" vraagt Middelkamp, tevens raadslid in Almelo, zich hardop af. "Een uitgebrande auto laten ze ook niet dagenlang staan. Dit riekt naar discriminatie", zegt hij grappend, maar met een serieuze ondertoon.

Loodzwaar

Dat er verbrande accu's zo lang in de natuur blijven staan, baart Middelkamp zorgen. "Wat lekt er qua stoffen de bodem in? Misschien moet ik daar in de gemeenteraad maar schriftelijke vragen over stellen."
Als we het briefje op de scootmobiel moeten geloven, zijn zowel de gemeente als de politie op de hoogte van het wrak. Uit navraag blijkt dat Almelo dat inderdaad is. "We zijn hierover door de meldkamer geïnformeerd", laat een gemeentewoordvoerder weten. Dan is nog steeds de vraag waarom het zwartgeblakerde restant er een heel weekend moest staan. "Het gaat om een loodzwaar item, dat niet eenvoudig kon worden weggehaald, onder meer ook omdat de locatie niet voor alle materieel bereikbaar is."
Het briefje is op het geraamte van de stoel geplakt
Het briefje is op het geraamte van de stoel geplakt © Marcel Middelkamp

Wegtakelen

Het blijkt dat het wrak maandagmiddag alsnog is geborgen. "Uiteindelijk zijn de resten van de scootmobiel weggetakeld en door ons naar een demontagebedrijf gebracht", legt de woordvoerder uit. De locatie is na het afvoeren van het mobiliteitshulpmiddel door gemeentemedewerkers schoongemaakt.
Het mysterie is daarmee grotendeels opgelost. Toch zijn er nog de nodige vragen, want zowel de gemeente als de politie tasten volledig in het duister over hoe het voertuig in brand kon vliegen en van wie dit – inmiddels – zwartgeblakerde frame is.
De politie roept getuigen van de brand op zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.