Nieuws

Hof van Twente heeft 72 voetbalvelden aan asbestdaken verwijderd: "Wij gaan door"

Hof van Twente gaat door met verwijderen asbestdaken
Hof van Twente gaat door met verwijderen asbestdaken © Hof van Twente
Sinds de invoering van de asbestdakensubsidie in 2018 zijn er in gemeente Hof van Twente, de asbestgemeente van Nederland, omgerekend 72 voetbalvelden aan asbestdaken verwijderd. De subsidie zou volgend jaar aflopen, maar nog niet alle asbest is verwijderd. Huiseigenaren en bedrijven kunnen daarom tot en met 2028 bij de gemeente aankloppen.
“Niet alle gemeentes verlenen de subsidie, maar wij gaan door,” meldt wethouder Harry Scholten van gemeente Hof van Twente. “Veel is al gesaneerd, toch zijn we nog niet klaar met het opruimen van alle asbest, hiervoor moeten we door met saneringen in Hof van Twente.” Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de subsidie voor het verwijderen van asbestdaken te verlengen tot en met 2028.
Scholten benadrukt daarbij dat het gaat om asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht. "De subsidie geldt dus niet voor asbest dakbeschot."

Oude asbest golfplaten

Bij het opruimen van het asbest, heeft Hof van Twente extra aandacht voor oude daken in het buitengebied. Daar zijn nog veel daken van meer dan dertig jaar oud die bestaan uit golfplaten van asbest. Die daken worden door weer en wind aangetast waardoor er mogelijk asbestvezels vrijkomen. "Verwijdering van asbest is daarom op enig moment noodzakelijk", aldus de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.