Nieuws

Eigenaar opgepakt van loods in Overdinkel waar cocaïnewasserij werd opgerold

Achter het woonhuis staat de loods waarin het drugslab gevestigd is
Achter het woonhuis staat de loods waarin het drugslab gevestigd is © RTV Oost
De politie heeft een elfde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de cocaïnewasserij die vorige week werd aangetroffen in Overdinkel. Het gaat om de eigenaar van het terrein. Vorige week werden zijn zoon en negen medeverdachten al aangehouden.
De wasserij werd vorige week ontdekt in een loods aan de Goormatenweg. Onder de tien verdachten die waren opgepakt zitten meerdere Colombianen. De politie heeft voor tientallen miljoenen euro's aan goederen uit de loods gehaald.
De eigenaar van het terrein werd vorige week al wel op locatie door agenten ondervraagd, maar nog niet aangehouden. Dat is vanochtend alsnog gebeurd.

Stank

De cocaïnewasserij werd ontdekt door twee agenten die poolshoogte kwamen nemen na klachten uit de buurt over een penetrante verflucht rond het erf. De agenten zijn vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, omdat ze chemische lucht zouden hebben ingeademd.
Opgetrommelde gespecialiseerde politiediensten hebben het terrein en de omgeving urenlang onderzocht en de verdachten opgepakt. Een aantal van hen had zich tevergeefs verstopt in een poging de dans te ontspringen.

Tralies

Afgelopen vrijdag heeft de onderzoeksrechter besloten dat de tien verdachten die vorige week al werden aangehouden de komende weken achter tralies blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.