Betaald voetbal

FC Twente voegt Ellery Cairo toe aan staf eerste elftal: "Extra trainingen faciliteren"

Ellery Cairo in gesprek met FC Twente-verdediger Mees Hilgers
Ellery Cairo in gesprek met FC Twente-verdediger Mees Hilgers © FC Twente Media
Ellery Cairo is door FC Twente toegevoegd aan de techische staf van hoofdtrainer Joseph Oosting. De 45-jarige oud-prof krijgt bij de hoofdmacht van de Tukkers een rol als fysiektrainer. Deze nieuwe werkzaamheden gaat Cairo combineren met zijn huidige takenpakket binnen de jeugdopleiding van FC Twente.
“Met de komst van Ellery Cairo kunnen we voor de spelers extra trainingen faciliteren op fysiek vlak. Zowel groepstrainingen als individueel”, legt technisch directeur Arnold Bruggink uit.

Goede ontwikkeling

Voor de voormalig aanvaller heeft FC Twente weinig geheimen meer. “Ellery kent als oud-speler de club goed en werkt al jaren in deze functie in de Academie. Het is een goede ontwikkeling dat hij nu ook beschikbaar is voor FC Twente. Sinds afgelopen zomer is Colin de Graaf als Performance Coach werkzaam bij de club. Ellery gaat Colin voornamelijk ondersteunen bij de fysieke trainingen", aldus Bruggink.
Voor Ellery Cairo is FC Twente al jaren bekend terrein
Voor Ellery Cairo is FC Twente al jaren bekend terrein © FC Twente Media

Meer bieden

Zoals gezegd loopt Cairo al jaren rond op de burelen in Enschede. “Veel jongens waarmee ik in de Academie heb gewerkt zitten nu bij de selectie, dan is het wel bijzonder om weer met hen te werken”, vertelt hij zelf.
“Ik vind het heel mooi om weer op een heel hoog niveau aan de slag te gaan en samen met Colin de jongens klaar te stomen voor hun trainingen en wedstrijden. Ook kunnen we de spelers die iets extra willen doen meer bieden. De trainingen zijn heel breed en bevatten niet alleen kracht, het gaat ook om bijvoorbeeld bewegen en coördinatie”, besluit Cairo.

Loopbaan

Van 2000 tot 2003 speelde Cairo 102 wedstrijden voor FC Twente. Daarna kwam hij uit voor Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en Heracles Almelo. Na zijn actieve spelerscarrière ging Cairo aan de slag als jeugdtrainer bij de FC Twente/Heracles Academie en maakte hij deel uit van de trainersstaf van FC Twente Vrouwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.