"Ik maak me veel zorgen over de islamisering van ons land"

De PVV zal zich de komende tijd nog steviger uitspreken tegen de komst van meer vluchtelingen naar Overijssel. Dat werd woensdagavond duidelijk tijdens een provinciale ledenbijeenkomst in Zwolle.Â

Op de avond kwamen zo'n 120 aanhangers van de PVV af. Catherina Boon uit Hengelo is één van de bezoekers. "Ja, je mag dat tegenwoordig niet zeggen, maar ik maak me veel zorgen over de islamisering van ons land. Ik maak me zorgen over de toekomst van onze kleinkinderen, de chaos en de toenemende armoede."

Moslims en Europa

Spreker is schrijver Thierry Baudet, die zich stevig uitspreekt tegen de toenemende macht van Europa. Volgens Baudet is Europa bedacht om de invloed van burgers zoveel mogelijk buiten spel te zetten. PVV-Tweede Kamerlid Machiel de Graaf haalt het andere stokpaardje van stal, de groeiende groep moslims en de negatieve gevolgen die dat voor de samenleving zou hebben.  

Enschedeër Henk-Jan van Aalst is het roerend met beide sprekers eens. "Al gaat 'ome Geert' er soms wel heel hard in. Kijk, ik ben niet tegen vluchtelingen, alleen denk ik dat je het probleem daarginds moet oplossen en niet hier in Overijssel."

Overijssel geen opvangprovincie

De Overijsselse fractievoorzitter Edgar Mulder kijkt tevreden terug op de ledenbijeenkomst. "Waar vind je nog een politieke bijeenkomst die meer dan honderd mensen trekt? Het motiveert ons om er de komende tijd nog meer op te hameren dat Overijssel geen opvangprovincie is voor het Midden-Oosten, dus hier geen azc's en tijdelijke opvang. De vluchtelingen kunnen prima een tijdelijk onderkomen vinden in Turkije, totdat met ingrijpen van het Westen, de rust in Syrië is teruggekeerd."

Meer over dit onderwerp:
pvv vluchtelingen provincie Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren