Nieuws

Bussen RRReis rijden in Zwolle met nieuwe dienstregeling

Rrreis bus op station Zwolle
Rrreis bus op station Zwolle © Keolis
RRReis, dat voor streekvervoerders EBS en Arriva met bussen rijdt in Overijssel, heeft met ingang van 10 december een nieuwe dienstregeling. Daaruit blijkt dat er wijzigingen zijn op buslijnen in Zwolle en omstreken.
Voor een deel van de buslijnen veranderen de vertrektijden en verbeteren de aansluitingen op de trein in Zwolle. Zo wordt lijn 40 van Meppel naar Zwolle in de avonduren uitgebreid en komt er een betere treinaansluiting op beide stations. Daar staat tegenover dat de busrit 's ochtends om 6.00 uur van Staphorst naar Zwolle komt te vervallen.
Op buslijn 640 tussen Staphorst en Zwolle zijn de aansluitingen op de trein ook beter. De buslijn op het traject van Staphorst naar Meppel komt geheel te vervallen. Reizigers moeten op dit traject overstappen op lijn 40.

Isala Ziekenhuis

Het spitstraject tussen Hasselt en het Isala Ziekenhuis in Zwolle op lijn 70 wordt overgenomen door buslijn 161. Vanaf het Isala Ziekenhuis pakt lijn 161 de route van lijn 70 over naar Hasselt, via de haltes Stadion en Zwembad/Landstede op de Ceintuurbaan in Zwolle. Lijn 161 van Deventer naar Zwolle rijdt in de nieuwe dienstregeling niet meer via bedrijventerrein Hessenpoort, maar via de Oosterenk.
Lijn 304 van Apeldoorn - Zwolle wordt gewijzigd. In de avonduren rijdt de lijn voortaan via het Katwolderplein in Zwolle. De avondroute via de Nieuwe Veerallee vervalt.
Op rrreis.nl/dienstregeling-bus staat een compleet overzicht van alle wijzigingen per lijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.