Nieuws

ZGT-manager pinkt traan weg in de rechtbank: “Ik wil mijn baan terug”

Een topfunctionaris van Ziekenhuisgroep Twente wil na een ziekteperiode graag weer aan het werk
Een topfunctionaris van Ziekenhuisgroep Twente wil na een ziekteperiode graag weer aan het werk © RTV Oost
Een topfunctionaris van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) wil na een ziekteperiode graag weer aan het werk, maar ze mag haar oude functie niet meer oppakken. Volgens het ziekenhuis functioneert ze niet goed en is er bij de collega's geen vertrouwen in haar. De bedrijfskundig manager sleept nu haar werkgever voor de rechter en ze heeft één eis: ze wil haar oude baan terug.
Beide partijen waren vanochtend aanwezig in de Almelose rechtbank waar de kortgedingrechter zich over de zaak boog. “De vordering is beperkt, maar het dossier is erg uitgebreid”, aldus de rechter bij aanvang van de zitting. “Er lijkt een groter arbeidsconflict achter te zitten, dat niet alleen met een vordering kan worden opgelost.”

Samenwerking met radiologen

Niets blijkt minder waar. De bedrijfskundig manager werkt al ruim tien jaar in leidinggevende functies binnen Ziekenhuisgroep Twente, dat ziekenhuizen heeft in Almelo en Hengelo. De manager heeft onder andere de afdeling Radiologie in haar portefeuille. Uit het dossier blijkt dat de samenwerking met de radiologen al langere tijd niet goed loopt. Oorzaak zou zijn dat ze in haar functie als Bedrijfskundig Cluster Manager bepaalde beslissingen moest nemen in het belang van ZGT en niet in het belang van de radiologen.
Het dieptepunt is volgens de manager in 2019 als ze op de parkeerplaats van ZGT wordt bedreigd door één van de radiologen. Tijdens het jaargesprek in 2020 tussen de manager en de Raad van Bestuur, de directe leidinggevende van de vrouw, komt ook het gedrag van de afdeling Radiologie aan de orde. Er worden uiteindelijk geen stappen ondernomen.

Ziekmakende situatie

In februari 2023 besluit de Raad van Bestuur dat de afdeling Radiologie niet meer onder de verantwoordelijkheid van de manager zal vallen. Dit is voor de manager een hele opluchting, er was voor haar sprake van een ‘ziekmakende situatie’. Ondanks de aanpassing valt de manager half februari alsnog uit met klachten als gevolg van de constante spanningen in de samenwerking met de radiologen.
Half maart wil de manager weer re-integreren en haar baan oppakken bij de apotheek van het ziekenhuis. Echter steekt de Raad van Bestuur hier een stokje voor. De reden is dat de apothekers geen vertrouwen hebben in de manager. Dit is voor de manager een klap in het gezicht, omdat er volgens haar nooit kritiek is geweest op haar functioneren als leidinggevende.

Andere functie

Volgens de manager kreeg ze in de maanden erna niet meer de kans om haar werkzaamheden te hervatten. Ook was het voor de manager niet duidelijk welke kritiek de Raad van Bestuur nu had op haar functioneren. “Ik heb geen hard-feelings, je kunt met mij een kop koffie drinken en gewoon verder gaan”, aldus de manager in de rechtszaal. "Ik vind het lastig dat deze situatie is ontstaan. Mijn hart ligt bij ZGT en ik wil graag tot mijn pensioen door.”
Volgens de Raad van Bestuur van ZGT zijn er wel degelijk gesprekken geweest met de manager en is het niet verantwoord om de manager weer aan het werk te laten gaan. “We zijn steeds bereid geweest om haar een andere functie te geven. Wij hebben onze bezwaren om haar dezelfde functie weer te geven”, aldus de Raad van Bestuur.

Drie verklaringen

Wat die bezwaren dan precies zijn, wordt tijdens de rechtszaak niet helemaal duidelijk. Zo zouden vier directe collega’s van de manager totaal drie verklaringen hebben opgesteld. “Deze collega’s voelen zich onveilig en ervaren dat er geen duidelijke structuur is. Ze hadden er zelf geen belang bij om deze verklaringen op te stellen. Ze deden het met moeite, maar ze menen dat de situatie dusdanig ernstig is”, aldus de Raad van Bestuur.
De rechter wil na de uiteenzettingen weten hoe de partijen het voor zich zien als de manager terugkeert op de oude werkplek. Daarover is de Raad van Bestuur duidelijk: “Als de vordering wordt toegewezen, dan komt mevrouw terug. Ze kan niet direct op dezelfde functie terugkeren. Het is bespreekbaar, mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan.”

Geen uitspraak

Ook voor de andere partij is het duidelijk. “Ik kom graag terug. Natuurlijk ga ik in gesprek met de collega-managers en met mijn unithoofden. Ik sta open voor elke verbetering, als ik maar de kans krijg om te reageren op de dingen die mij verweten worden. Mijn werk is mijn leven”, aldus de manager, terwijl ze een traan wegveegt. “Het is heel belangrijk voor mij om terug te keren.”
Beide partijen komen tot de conclusie dat ze samen eerst in gesprek willen voordat de rechter met een uitspraak komt. Als de partijen het voor 19 december niet eens zijn geworden, dan zal de rechter alsnog een besluit nemen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.