Nieuws

Roland (25) afgeranseld op piratenfeest: 'Waarom deden ze dit?'

Roland uit Nieuwleusen heeft geen idee wie hem hebben afgetuigd tijdens een tentfeest.
Roland uit Nieuwleusen heeft geen idee wie hem hebben afgetuigd tijdens een tentfeest. © politie/Plaats Delict
De 25-jarige Roland uit Nieuwleusen is slachtoffer van een zware mishandeling. Die vond plaats tijdens een piratenfeest aan de Halleweg in Sint Jansklooster in het weekend van 18 en 19 november. Hij heeft geen flauw idee waarom dit hem overkwam. "Ik wil dit graag weten."
Update: Er zijn na de vorige uitzending meerdere tips binnengekomen over de mishandeling. Ook één heel waardevolle anonieme tip. De tipgever was getuige van de mishandeling. De politie wil heel graag weten of deze getuige, of andere getuigen, kan/kunnen vertellen welke kleding de verdachten tijdens de mishandeling droegen.
De politie zoekt getuigen van de mishandeling van Roland tijdens Tik van de Meule. De gelijknamige geheime zender houdt elk jaar een tentfeest in Sint Jansklooster en daar ging het dus mis voor de man uit Nieuwleusen. Twee mannen ranselden hem af. De politie is naar hen op zoek.
Roland had het erg naar zijn zin op het tentfeest, op zondag 19 november. Maar op een gegeven moment wilde hij naar huis.
"Waarschijnlijk stonden bij de garderobe een paar jongens in de weg. Ik wilde ertussendoor en toen werd ik opeens tegen de grond geslagen", vertelt hij in het opsporingsprogramma Plaats Delict.
Roland ging verhaal halen bij de beveiliging. "Ik zei dat een groepje niet goed bezig was. Daarna liep ik naar buiten naar de bus en toen ik ben van achteren aangevallen. Ik viel op de grond en toen hebben ze op me ingetrapt."
De tekst gaat onder de video verder.
Hij kwam bij op een stoeltje van de EHBO. "Dat was een halfuur later ongeveer."
De ongelukkige feestganger liep een gebroken oogkas op, een hersenschudding en meerdere breuken in zijn neus op. "Ik heb veel pijn. Ik kan nog steeds niet aan het werk."
Roland heeft geen idee waarom hij is afgetuigd. "Ik wil dat heel graag weten. Het was de hele avond gezellig en zo uit het niets gebeurde dit allemaal."
Politiewoordvoerder Amber Maathuis roept getuigen van de mishandeling tijdens Tik van de Meule op zich te melden, ook zij die het voorval mogelijk hebben gefilmd. Maathuis: "De mishandeling was in de buurt van de garderobetent. Veel mensen stonden erbij toen het gebeurde, dus er moeten wel mensen zijn die ons meer kunnen vertellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.