nieuws

Gemeente Kampen zet plan voor nieuwe gemeentewerf door

Gemeentehuis in Kampen
Gemeentehuis in Kampen
De gemeente Kampen is van plan om de beoogde nieuwe gemeentewerf op het Tasveld te realiseren. Daarvoor willen burgemeester en wethouders vastgoed ruilen met de vereniging voor christelijk onderwijs Iris.
Onderdeel van de ruil is een bestaand kantoor op het Tasveld dat in een grote fraudezaak eigendom werd van de vereniging voor christelijk onderwijs Iris. Het kantoor staat op het terrein dat Kampen heeft bestemd voor een nieuwe gemeentewerf. De grond is al eigendom van de gemeente Kampen.  
Het kantoor dat medewerkers van de gemeentewerf moet gaan huisvesten, was eerder in een openbare veiling aangeboden door Iris. De scholengemeenschap had het gebouw in de nasleep van een fraudegeval rond de voormalige penningmeester van de scholenvereniging verworven. De administrateur uit IJsselmuiden werd in februari 2014 tot een celstraf veroordeeld voor de verduistering van 3,5 miljoen euro van Iris. Het pand was van bouwbedrijf Van de Wetering. Vermoedelijk heeft de penningmeester het bedrijf geld geleend dat op bankrekeningen van de school stond. 

Oude gemeentewerf levert nog geld op

De gemeente heeft een nieuw terrein voor een gemeentewerf nodig omdat de oude gemeentewerf niet aan de regelgeving voldoet. Verkoop van de oude gemeentewerf levert ruim 8 ton op.
Bewoners en omliggende bedrijven van het Tasveld zijn niet blij met de komst van de gemeentewerf. Tijdens een informatiebijeenkomst op 3 november wil de gemeente de bezwaren van de woon- en werkomgeving wegnemen door duidelijk er van vuiloverslag geen sprake zal zijn op de nieuwe gemeentewerf. Er komt wel een parkeerplaats voor strooiwagens en vuilniswagens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.