Nieuws

Failliete cateraar en meesteroplichter Johan S. ook met kerst nog achter de tralies: voorarrest verlengd

In dit huis aan de Jacob van Lennepstraat hadden Johan S. en Belinda van P. zich verstopt.
In dit huis aan de Jacob van Lennepstraat hadden Johan S. en Belinda van P. zich verstopt. © RTV Oost / Jan Colijn
Meesteroplichter Johan S. blijft tot aan de eerste rechtszaak achter de tralies. De rechtbank heeft vanmiddag het voorarrest met drie maanden verlengd. Johan S. wordt er samen met zijn partner Belinda van P. van verdacht op grote schaal klanten en zakenpartners te hebben gedupeerd.
Belinda van P. is intussen weer op vrije voeten gesteld, maar blijft wel verdachte in de zaak.

Van bed gelicht

De politie lichtte Johan S. samen met zijn partner Belinda van P. twee weken geleden in alle vroegte in hun woning in Hengelo van hun bed. De twee hielden zich in deze woning aan de Jacob van Lennepstraat schuil. Zelfs de verhuurder van de woning wist niet dat hij de oplichter huisvestte.

Tientallen aangiften

Johan S. is de afgelopen 25 jaar meermaals veroordeeld wegens oplichting. Aanvankelijk omder meer als datingfraudeur, maar de laatste jaren kwam hij in het nieuws als cateraar en klusjesman. Zo kwamen er tientallen aangiften tegen Johan en Belinda binnen van klanten die maaltijden hadden betaald, maar vervolgens niets kregen.
Intussen zijn hun bedrijfjes JBRI Catering en Budget Catering Twente failliet. Zoals RTV Oost recent meldde, was Johan S. inmiddels weer bezig een nieuw horecabedrijf op te zetten, een eethuis op steenworp afstand van hun onderduikadres.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.