nieuws

Rechter legt werkzaamheden voor bypass IJssel bij Kampen opnieuw stil

Spandoek 'Bye bye bypass' in Kampen
Spandoek 'Bye bye bypass' in Kampen
De Zwolse rechtbank heeft de omgevingsvergunning van de gemeente Kampen voor werkzaamheden ter voorbereiding van een bypass van de IJssel geschorst. Â
De Stichting Werkgroep Zwartendijk is het niet eens met verlenen van de vergunning en heeft bezwaar gemaakt bij de rechter. De vergunning is volgens de stichting in strijd met de uitspraak van de Raad van State die in februari van dit jaar alle werkzaamheden in en aan de toekomstige vaarweg voorlopig heeft laten stilleggen. 
Aannemer Isaladelta kreeg eind vorige maand van de gemeente Kampen desondanks de opdracht om een tijdelijke weg langs de Nieuwendijk aan te leggen om de bouw van een brug mogelijk te maken. Deze brug op de Nieuwendijk moet het verkeer straks vijf meter hoog over de bypass van de IJssel leiden.
Stichting Werkgroep Zwartendijk stapte naar de rechter om de werkzaamheden te doen stoppen en kreeg daarvoor gisteren bij de rechtbank gehoor. De rechter zal onderzoeken of de omgevingsvergunning ten onrechte door de gemeente is afgegeven. De werkzaamheden zijn daarom voorlopig voor twee weken opnieuw stilgelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.