Nieuws

112 Nieuws: Politieman redt bestuurster uit auto te water | Ernstig ongeval met gewonden op A1 bij Deventer

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven van donderdag in onze provincie.

12.41 uur | Auto te water, politieman redt vrouw

Een politieman heeft vanmiddag een automobiliste uit het water gehaald, die op de Stadsweg tussen Hasselt en Rouveen in een sloot was gereden. De auto verdween bijna helemaal onder water. Een te hulp geroepen politieman ging zelf het water in om de bestuurster uit de gezonken auto te redden. Met hulp van omstanders is het slachtoffer op de wal gekomen. Daar wordt ze in een ambulance behandeld tegen onderkoeling. De vrouw hoeft niet mee naar het ziekenhuis.
Auto te water op de Stadsweg bij Rouveen
Hoe de vrouw met haar auto in het water terechtkwam is nog onduidelijk. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Stadsweg met de Holtrustweg.
De politie heeft haar meegenomen naar het bureau voor een blaastest.
Auto verdwijnt onder water, bestuurder door politieman gered
Auto verdwijnt onder water, bestuurder door politieman gered © Henry Wallinga

06.46 uur | Ernstig ongeval met twee gewonden op A1 bij Deventer

Op de A1 tussen Twello en Deventer heeft zich gisteravond laat een ernstig ongeval voorgedaan. Een bestelbus botste hard tegen de achterkant van een auto, die daarna in de vangrail crashte. De bestuurder van de auto zat bekneld in het wrak en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer bleek ernstig gewond en moest met spoed worden overgebracht naar het ziekenhuis.
De bestuurder van de witte bestelauto raakte eveneens gewond, maar kon zelfstandig uit de zwaar beschadigde wagen komen. Hij is na controle van het letsel door ambulancepersoneel eveneens naar het ziekenhuis gebracht.
Van de auto bleef na de aanrijding op de A1 nagenoeg niets over
Van de auto bleef na de aanrijding op de A1 nagenoeg niets over © Rens Hulman
Drie van de vier rijstroken waren als gevolg van het ongeluk afgesloten. Het verkeer kon met aangepaste snelheid op de vierde rijstrook de plaats van het ongeval passeren.
Over de oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft afgelopen nacht onderzoek gedaan naar de toedracht.
Ernstig ongeval op A1 bij Deventer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.