Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: een vrachtwagen besturen, het blijft een vak apart

Een vrachtwagen besturen is een ambacht dat niet iedereen onder de knie heeft.
Een vrachtwagen besturen is een ambacht dat niet iedereen onder de knie heeft. © RTV Oost
Verkeerd rijden, het kan de allerbeste overkomen. Alle moderne navigatieapparatuur ten spijt. Dan zit er niets anders op dan te keren. Al is het natuurlijk wel handig om dat niet zomaar lukraak te doen.
De manier waarop de trucker in deze aflevering van Oost op het Asfalt dat doet, is in elk geval niet zoals je het leert tijdens de rijlessen.
Oost op het Asfalt: keren op de weg
Een truck besturen is een vak apart. Een gerespecteerd ambacht. In een heel grijs verleden bezongen en bejubeld door Henk Wijngaard en zijn belevenissen met zijn dertig tonnen diesel. "Ver van huis maar in mijn sas", aldus Henk.
Dit tafereel speelde zich wat dichter bij huis af.
Volgens de trucker met dashcam die ons de video toestuurde, had zijn collega waarschijnlijk een afslag richting Dalfsen gemist, waardoor hij koers zette richting Raalte. Iets wat hij net voorbij het viaduct ontdekte.

Tenenkrommend

En tsja, dan zijn er twee opties: doorrijden tot de volgende afslag. Of gewoon je combinatie plompverloren stilzetten en ermee keren. En dat je daarbij de doorgetrokken streep aan je laars lapt, dat moet dan maar. En die andere weggebruikers? Die moeten maar even wachten.
Tenenkrommend weggedrag waarmee je het mooie vak van vrachtwagenchauffeur duidelijk geen dienst bewijst.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.