nieuws

Zorginstelling in Enschede begint uitvaartbedrijf: "Afscheid op parkeerplaats hartverscheurend"

Een sobere uitvaart, familie die geen afscheid kan nemen van een overleden geliefde. Dat gebeurde na het overlijden van een cliënt van zorginstelling All Care Twente in Enschede. Die vond dat zo hartverscheurend dat de instelling een eigen uitvaartonderneming is begonnen om dit in de toekomst te voorkomen.
"Eén van onze cliënten was niet verzekerd en kreeg dus een gemeentelijke uitvaart. Dit houdt in, geen afscheid, geen opbaren. Op dat moment hebben wij in overleg met betrokkenen de uitvaart overgenomen", aldus directeur Scheggetman van All Care Twente.

Afscheid op parkeerplaats

"Wij zijn achter de rouwwagen aangereden en op de parkeerplaats van het crematorium heeft de partner afscheid moeten nemen van Tom, voor afscheid in het crematorium was geen geld meer voor."
Scheggetman heeft daarom zelf een uitvaartonderneming opgericht, Cura Omnis. Zij willen en kunnen de kosten voor een waardige uitvaart zo laag mogelijk houden. "Als volwaardige zorginstelling kunnen wij samen met onze cliënten bijna alles zelf doen. Zo gaat de ICT-afdeling rouwkaarten en herdenkingsboekjes maken en hebben wij een tweedehands rouwwagen gepoetst en opgeknapt. En ook het onderhoud aan de wagen kunnen wij zelf", zegt Scheggetman.
De uitvaartonderneming voldoet aan alle wettelijke eisen. Scheggetman gaat binnenkort in gesprek met de gemeente Enschede en verzekeringsmaatschappijen om zijn diensten aan te bieden. "Wij willen laten zien dat wij met veel goedkopere tarieven toch een volwaardige begrafenis of crematie kunnen verzorgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.