Gaat Disney een replica van Giethoorn bouwen in China?

Alsof Giethoorn internationaal nog niet bekend genoeg was, lijkt Disney het dorp nu te zien als model voor een deel van het nieuwe Disneypark in Shanghai in China.Â

Gisteren was een Chinese delegatie in Giethoorn om ideeën op te doen over onder meer onderhoud en promotie.

Aziatische trekpleister

Jaarlijks komen duizenden Aziaten naar het waterrijke dorp. En sinds dit jaar staat Giethoorn zelfs op het internationale Monopoly-spelbord. Daar komt dus mogelijk nog meer internationale erkenning bij in Shanghai.

Hollandse inrichting

Het nieuwste Disney-pretpark is bijna klaar en moet volgend jaar de deuren openen. Een deel van het park wordt op z'n Hollands ingericht en daar kan een karakteristiek dorp als Giethoorn niet ontbreken.

Aan de hand van de indrukken en ideeën die daar en op andere plekken zijn opgedaan wordt het park verder gebouwd.

De delegatie werd rondgeleid door wethouders Wagteveld en Brus, sprak met een aantal ondernemers en maakte een rondvaart door het dorp. Wat dat uiteindelijk heeft opgeleverd kunnen we vanaf volgend jaar zien, al moet daar wel een flinke reis naar China voor worden gemaakt.

Welke Overijsselse bouwwerken nog meer?

Een delegatie Chinezen die Giethoorn misschien na gaan bouwen. Dat roept bij ons de vraag op: Welke Overijsselse bouwwerken willen we de Chinezen nog meer niet onthouden? Welke replica zou er ook in China moeten staan? Laat uw suggestie hieronder achter.

Meer over dit onderwerp:
Giethoorn Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren