Nieuws

Ballenjongen Floris opnieuw de held van Go Ahead Eagles: "Ik heb voorkomen dat de wedstrijd is gestaakt"

De 15 jaar oude Floris van Wezenbeek is weer de held van Deventer
De 15 jaar oude Floris van Wezenbeek is weer de held van Deventer © RTV Oost
"Spreek ik weer met de held van Go Ahead Eagles?" Een lachje klinkt aan de andere kant van de lijn. Aan de telefoon Floris van Wezenbeek, ballenjongen van Go Ahead Eagles. Een tijdje geleden was hij al de held van Deventer en nu is hij dat weer. Afgelopen weekend in de wedstrijd tegen FC Twente haalde hij na een doelpunt snel een bekertje van het veld. Floris (15) zegt dat hij daarmee voorkwam dat het duel werd gestaakt. "De scheids zag mij het bekertje pakken en speelde daarna door."
Terug naar dat moment zondagmiddag in de Adelaarshorst. FC Twente maakt in de slotfase de 3-1, via Younes Taha. Om het doelpunt te vieren, rent Taha naar het uitvak. Onderweg komt hij langs het vak met supporters van Go Ahead Eagles. Ze gooien verschillende voorwerpen naar Taha.
Tijd voor actie, denkt Floris. Hij staat op uit zijn stoel achter het doel, kijkt nog even vertwijfeld wat er allemaal gebeurt en rent dan het veld op. Snel haalt hij een e-sigaret en bekertje die naar de speler zijn gegooid van het veld.
Ballenjongen Floris van Wezenbeek haalt snel voorwerpen van het veld na de goal van FC Twente

Snel in de benen

Met dit optreden is voorkomen dat de wedstrijd werd gestaakt, denkt Floris zelf. De regel is namelijk dat een duel tijdelijk wordt gestaakt als een bekertje op het veld belandt. De 15-jarige Floris uit Diepenveen zegt: "Ik zag dingen vliegen en kwam toen gelijk in de benen. De scheids zag dat ik snel het bekertje pakte, hij stond er kort op. Maar daarna liet hij gewoon doorspelen."
Minder wedstrijden in betaald voetbal gestaakt

De afgelopen maanden werden steeds minder wedstrijden in het betaald voetbal gestaakt, als gevolg van voorwerpen zoals bekertjes, die op het veld werden gegooid. Deze dalende lijn ziet de KNVB. In september werd nog 26 keer een duel gestaakt. In oktober was het 11 keer en inmiddels is het afgezakt naar 6 keer.

Veel complimenten

Komend weekend speelt Go Ahead Eagles weer een thuiswedstrijd. En natuurlijk is Floris er ook weer bij als ballenjongen. Of hij al heeft bedacht hoe hij weer de held kan worden? "Nee, ik voel me dit keer veel minder een held dan de vorige keer toen ik belangrijk was bij een doelpunt. Daarvoor kreeg ik afgelopen weekend nog veel complimenten. Zondag gaat het erom dat we winnen en er weer honderd procent voor gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.