Overig

Kom naar de kerstnachtdienst in de streektaal

Voorgangers Ronald Cornelissen en Klaas van der Kamp
Voorgangers Ronald Cornelissen en Klaas van der Kamp
Op woensdag 20 december wordt de traditionele kerstnachtdienst in de Overijsselse streektalen van RTV Oost opgenomen. Iedereen is van harte welkom om deze kerstnachtdienst bij te wonen in de Grote Kerk in Blokzijl. De toegang is gratis. De kerk is vanaf 19.00 uur geopend en de dienst begint om 19.30 uur.
Körtbi’j is het thema van dit jaar. In Nederland hebben we te maken met een toestroom van mensen uit allerlei landen en van allerlei culturen. Zij zijn vreemden, vrömden of boetenmaarksen. Geven we ze de kans körtbi’j te komen, eigen te worden? In het kerstevangelie komt Jezus om de hoek kijken. Hoe dichtbij mag hij komen?
De dienst wordt geheel in de Overijsselse dialecten gesproken. Voorgangers zijn classis predikant Klaas van der Kamp en bisschoppelijk vicaris Ronald Cornelissen. De koorzang komt van Koor Toda uit Rijssen en koperensemble De Bazuin verleent muzikale medewerking.
De kerstnachtdienst in de streektaal zie je bij TV Oost op 24 december om 20.00 en 23.00 uur en op eerste kerstdag om 09.00 uur. De dienst hoor je op Radio Oost op eerste kerstdag om 07.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.