Nieuws

Ook elfde verdachte van Overdinkelse cokewasserij blijft voorlopig achter tralies

De politie stuitte op een cokewasserij
De politie stuitte op een cokewasserij © News United
Ook de elfde verdachte die deze week werd aangehouden voor betrokkenheid bij een cocaïnewasserij in Overdinkel blijft voorlopig achter tralies. Dat heeft de onderzoeksrechter vandaag besloten. Het gaat om de eigenaar van het terrein.
Eerder werden zijn zoon en negen medeverdachten al aangehouden. De onderzoeksrechter bepaalde precies een week geleden dat ook zij allemaal langer vast blijven zitten.
De wasserij werd vorige week ontdekt in een loods aan de Goormatenweg. Onder de elf verdachten die zijn opgepakt, zijn meerdere Colombianen. De politie heeft voor tientallen miljoenen euro's aan goederen uit de loods gehaald.
De eigenaar van het terrein werd vorige week al wel op locatie door agenten ondervraagd, maar nog niet aangehouden. Dat is afgelopen dinsdag alsnog gebeurd.

Stank

De cocaïnewasserij werd ontdekt door twee agenten die poolshoogte kwamen nemen na klachten uit de buurt over een penetrante verflucht rond het erf. De agenten zijn vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht, omdat ze chemische lucht hadden ingeademd.
Opgetrommelde gespecialiseerde politiediensten hebben het terrein en de omgeving urenlang onderzocht en de verdachten opgepakt. Een aantal van hen had zich tevergeefs verstopt in een poging de dans te ontspringen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.