Nieuws

PVV-Statenlid Jeanet Nijhof stopt: "Blijf ambassadeur van Overijssel"

Jeanet Nijhof uit Hengelo
Jeanet Nijhof uit Hengelo © PVV
Jeanet Nijhof uit Hengelo stopt als Statenlid voor de PVV in Overijssel. Ze wil zich focussen op haar nieuwe functie als Tweede Kamerlid voor de partij van Geert Wilders. Nijhof was sinds 2011 Statenlid in Overijssel.
De Hengelose werd afgelopen woensdag beëdigd als lid van de Tweede Kamer. Ze stond op nummer 23 van de kieslijst bij de verkiezingen. Voor de PVV krijgt ze de portefeuille landbouw, natuur, stikstof en voedselveiligheid.
"Dit maakt dat ik mijn lidmaatschap in de Provinciale Staten van Overijssel wil gaan beëindigen", schrijft Nijhof aan de Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema.

Tweede Statenlid

De Hengelose vertrekt naar verwachting eind januari als Statenlid. Wie haar opvolgt, is nog onduidelijk. "Uiteraard blijf ik een ambassadeur voor onze mooie provincie Overijssel", schrijft ze.
Nijhof is het tweede Statenlid dat vertrekt na de Provinciale Statenverkiezingen, afgelopen maart. Onlangs nam Luuk Folkerts van de Partij voor de Dieren al afscheid van het Overijssels provinciehuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.