nieuws

Petitie en fakkeltocht tegen uitbreiding konijnenhouderij in Raalte

Protest bij konijnenfokkerijen eerder dit jaar in Overijssel
Protest bij konijnenfokkerijen eerder dit jaar in Overijssel
Stichting Konijnen in Nood heeft al meer dan tweeduizend handtekeningen in hun strijd tegen uitbreiding van konijnenhouderij Hendriks Rabbit Farm. "Er zit geen limiet op, dus iedereen mag aansluiten."
Konijnenhouderij Hendriks Rabbit Farm in Raalte wil gaan uitbreiden met 400 moederkonijnen en 4.750 jonge vleeskonijnen extra. "De gezondheid binnen de schuren zal verslechteren door de uitbreiding", zegt Peter Janssen van de stichting Konijnen in Nood. "Er is te weinig ruimte voor de natuurlijke behoeftes van het konijn; ze kunnen bijna niet bewegen."

Fakkeltocht

Op 28 november zal Janssen samen met medestanders van de stichting de petitie aan de gemeente Raalte overhandigen en een fakkeltocht houden van het gemeentehuis naar de konijnenhouderij. "Wij willen dat de gemeente naar aanleiding van de fakkeltocht duidelijke argumenten geeft voor het tegenhouden van deze uitbreiding. Ook willen we in contact komen met andere partijen in Overijssel en uiteindelijk naar de Tweede Kamer gaan om deze expansie van de konijnenhouderij te stoppen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.