Nieuws

Extra bussen en treinen na afloop FC Twente - Excelsior na seinstoring

De Grolsch Veste voorafgaande aan de wedstrijd FC Twente - Excelsior
De Grolsch Veste voorafgaande aan de wedstrijd FC Twente - Excelsior © ANP
Door een sein- en wisselstoring tussen Hengelo en Almelo is er beperkt treinverkeer mogelijk tussen Hengelo en Almelo. De NS zet bussen en treinen in om reizigers zo min mogelijk vertraging op te laten lopen. Vooral voor de bezoekers van De Grolsch Veste is dat prettig. Na afloop van het duel FC Twente - Excelsior zullen weer veel supporter naar huis willen.
Er zijn in totaal 10 bussen ingezet die zullen rijden tussen de stations van Enschede, Hengelo en Almelo. De bussen zullen ook stoppen bij het station Enschede Kennispark bij De Grolsch Veste. Ook rijden er drie extra treinen op het traject tussen Hengelo en Enschede om supporters zo snel mogelijk na de wedstrijd naar huis te vervoeren.
Ook voor de wedstrijd zijn bussen en treinen ingezet. Toen de wedstrijd begon waren er nauwelijks lege plekken in het stadion zichtbaar.

Ontregeld

De hele avond is het treinverkeer al ontregeld op het traject tussen Enschede en Zwolle door de storing. Ook voor reizigers die vanuit Deventer via Almelo naar Enschede heeft de storing gevolgen. Reizigers wordt aangeraden voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Voor de wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd in De Grolsch Veste, die om 20:00 uur begon, waarschuwde FC Twente via sociale media al supporters om niet met de trein naar het stadion te komen. Volgens een woordvoerder van de club gaat het om zo'n 5000 supporters die elke thuiswedstrijd met de trein naar het stadion gaan.
Ook werden supporters aangemoedigd een vrije autostoel aan te bieden of om gebruik te maken van een lift van een mede-supporter die met de auto naar het stadion ging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.