nieuws

Burgerinitiatief AED moet zorgen voor meer voorzieningen in Twente

Er moeten meer AED's komen in Twente vindt Stichting Twente Hart Safe
Er moeten meer AED's komen in Twente vindt Stichting Twente Hart Safe
Diverse gemeenten in Twente nemen niet genoeg verantwoordelijkheid voor AED's en daarmee de gezondheid van haar inwoners vindt Stichting Twente Hart Safe. Daarom zijn zij een handtekeningenactie gestart.
Er zijn volgens de stichting te weinig gemeenteraden die actief optreden en teveel van de burgers verwachten. De gemeente Twenterand pakt het volgens Henk Poort van de stichting 'formidabel' aan met 'goed beleid en overzichtelijkheid'. Over andere gemeenten is hij minder te spreken: "De gemeenten Hengelo, Oldenzaal en Haaksbergen nemen niet genoeg verantwoordelijkheid in de plaatsing en het onderhoud van de AED's." 

Hartslagnu

Sinds enkele jaren bestaat de applicatie Hartslagnu, die burgers alarmeert als er in de buurt iemand een hartinfarct krijgt. "Goed geregeld, zo'n applicatie", gaat Poort verder. "Op kosten van de overheid, maar dat gaat ten koste van de aandacht voor het verdelen van AED's in de gemeente. Beide onderwerpen moeten uitgebreid door gemeenten opgepakt worden en meer aandacht krijgen." 

40.000 krabbels

Veertigduizend handtekeningen heeft Stichting Twente Hart Safe uit Hengelo nodig om naar de Tweede Kamer te stappen met hun bezwaar tegen de huidige ondersteuning op het gebied van AED's in Twente. Poort: "We zitten nu nog maar op veertig helaas."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.