nieuws

Speelgoedbank Nieuwleusen is voorlopig gered, meer tijd om definitieve oplossing te vinden

De Speelgoedbank Nieuwleusen hoeft voorlopig de deuren niet te sluiten. Eigenaar Sepers van de Speelgoedbank en de gemeente hebben afgesproken dat tot 1 februari gebruik gemaakt kan worden van het leegstaande pand van de Rabobank. Er is daardoor meer tijd om een definitieve locatie te zoeken.
Per 1 november zou de Speelgoedbank de deuren moeten sluiten, omdat het gratis onderkomen is verkocht en moet worden opgeleverd. De Speelgoedbank werd 2,5 jaar geleden opgericht voor kinderen van minima in de gemeente Dalfsen. Die konden één keer per maand en voor verjaardagen, sinterklaas en kerst gratis speelgoed krijgen. Maandelijks maken 173 kinderen daar gebruik van.

Snelle oplossing

Tijdens een radio-uitzending van RTV Oost spraken Sepers en wethouder Von Martels van Dalfsen af om bij elkaar te komen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag en beide partijen waren er al snel uit. Ook de raad is akkoord gegaan met de tijdelijke huisvesting in het leegstaande bankgebouw. 
Het liefst ziet Sepers dat de Speelgoedbank, de Voedselbank en de Kledingbank gezamenlijk in één gebouw komen te zitten. Daarover moet nu verder worden gepraat door de gemeenteraad. Sepers is in elk geval blij en opgelucht dat hij meer tijd heeft gekregen voor een oplossing en dat de Speelgoedbank voorlopig niet dicht gaat.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.