Nieuws

Honderden mensen trekken het Kuinderbos in op zoek naar hun eigen kerstboom

Drukte in het Kuinderbos tijdens kerstbomenverkoop
Drukte in het Kuinderbos tijdens kerstbomenverkoop © RTV Oost
Het was een drukte van belang in het Kuinderbos. Net na het vertrek van Sinterklaas en zo vlak voor de kerst is het inmiddels traditie geworden om zelf je kerstboom te komen halen in het bos. En daar moet je wel wat voor doen: gewapend met zaag en kruiwagen gingen honderden mensen op zoek naar de mooiste boom voor in huis.
Zo'n 1200 bomen stonden vanochtend klaar voor de mensen, die vanaf negen uur welkom waren in het bos. In korte tijd waren er al honderden bomen uitgezocht en uit de grond gehaald, om vervolgens thuis een mooie plek en mooie versieringen te krijgen. Vers uit de grond en voor een zacht prijsje. De opbrengst wordt door Staasbosbeheer, de eigenaar van het Kuinderbos, gebruikt voor het onderhouden van het bos.
Traditioneel kerstbomen halen in Kuinderbos
Boswachter Harco Bergman: "Soms worden kerstbomen in de Belgische Ardennen al in oktober gezaagd om te voorkomen dat ze in de sneeuw geoogst moeten worden. Ze worden dan in koelhuizen bewaard. Echt vers zijn deze bomen dan niet meer te noemen. Doordat mensen hier hun eigen kerstboom mogen zagen, weten ze zeker dat hij vers is en dat zal ook enorm schelen bij naalduitval van de kerstboom. En natuurlijk is het elk jaar weer een feest voor jong en oud om zelf de kerstboom uit te kiezen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.