Nieuws

Na jaren steggelen komt ie er: een containerterminal aan de Deventer binnenhaven

Locatie van de inlandterminal
Locatie van de inlandterminal © https://inlandterminaldeventer.com/
Al bijna tien jaar wordt er over gesproken in de Hanzestad Deventer; de vestiging van een containerterminal aan de binnenhaven. Nu is het werkelijkheid geworden en met ingang van volgend jaar is de Inland Terminal Deventer een feit. Vanmiddag wordt de komst feestelijk gevierd met betrokken bedrijven, belangenverengingen en bestuurders.
Met vijf havenarmen is Deventer de grootste binnenhaven van Nederland. Om deze binnenhaven te laten werken als groeimotor voor de regionale economie is door de gemeente Deventer het initiatief genomen om actief te gaan deelnemen aan het vervoer van containers per binnenvaart. Goederenvervoer over water wint volgens de initiatiefnemers steeds meer aan belang als duurzaam alternatief voor het wegtransport.
Met de aanleg van een inlandterminal wil de Port of Deventer in samenwerking met Cleantech Regio het regionale transport verduurzamen. Op de locatie van het huidige Recycleplein aan de Westfalenstraat wordt de inlandterminal gebouwd.
Al jaren wordt er over de haven gesproken. In deze eerder gemaakte video zie je alles over de geschiedenis en toekomstmogelijkheden van de haven:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.