Nieuws

112 Nieuws: Straat in centrum Enschede afgesloten voor onderzoek | Autobrand in Deventer

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.05 uur | straat in centrum Enschede dicht vanwege politieonderzoek

Straat in centrum Enschede afgesloten vanwege politieonderzoek
Straat in centrum Enschede afgesloten vanwege politieonderzoek © NewsUnited/Dennis Bakker
De Stadsgravenstraat in het centrum van Enschede is vanavond afgesloten vanwege politieonderzoek. Volgens getuigen gaat het om een een inval in een pand aan de Stadsgravenstraat. Twee personen zouden hierbij zijn aangehouden.
Naast de politie is ook Forensische Opsporing ter plaatse voor onderzoek. De straat is voorlopig afgesloten door de politie.

17.00 uur | Flinke verkeersoverlast door autobrand in Deventer

Een autobrand heeft flinke verkeersoverlast veroorzaakt in Deventer. De auto vatte vlam in de Oldenielstraat in Deventer, normaal gesproken al een flinke bottleneck in het Hanzetracé tussen de snelweg en Deventer Noord en het verkeer richting Olst-Wijhe en Zwolle. In de avondspits ontstonden er als gevolg van de brand dan ook flinke vertragingen.
De auto vatte vlam na een kop-staartbotsing. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft het vuur geblust.
Auto vat vlam na ongeluk in Deventer
Auto vat vlam na ongeluk in Deventer © Rens Hulman

16.37 uur | Vrachtwagens botsen in Zwolle

Een vrachtwagen is vanmiddag hard tegen de achterzijde van een andere vrachtwagen gebotst op de Hasselterweg in Zwolle. De chauffeur van de achterste vrachtwagen zat na de aanrijding beklemd in de cabine en moest uit zijn benarde positie worden bevrijd door de brandweer. Eenmaal uit de vrachtwagen bleek de chauffeur geen noemenswaardig letsel te hebben overgehouden aan het ongeval. Ook de andere vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Het verkeer op de Hasselterweg en de Westenholtenallee loopt vast als gevolg van de nasleep van het ongeval.
Vrachtwagen loopt fikse schade op bij ongeval in Zwolle
Vrachtwagen loopt fikse schade op bij ongeval in Zwolle © Hugo Jansen/Persbureau Heitink

12.41 uur | Auto gaat in vlammen op

Een auto is aan het einde van de ochtend geheel uitgebrand in Enschede. De brandweer kreeg een melding van de autobrand aan de Berktepaalweg en zag bij aankomst dat de auto volledig verdween in een vuurzee. Tot in de verre omtrek waren zwarte rookwolken te zien.
Auto brand volledig uit, voor Enschedese brandweer geen redden meer aan
Hoe de autobrand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Volgens buurtbewoners stond de auto stil, toen de brand uitbrak. De auto moet als verloren worden beschouwd en is weggesleept door een bergingsbedrijf.
Fiat 500 volledig uitgebrand in Enschede
Fiat 500 volledig uitgebrand in Enschede © Dennis Bakker/News United

10.19 uur | Aanrijding auto met vrachtwagen op N333 bij Blokzijl

Op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl kwam vanochtend een vrachtwagen in aanrijding met een auto. De wagens leken af te stevenen op een frontale botsing, maar schampten slechts elkaar op het laatste moment. Een moeder en kind die in de auto zaten kwamen werden door ambulancepersoneel opgevangen en gecontroleerd op letsel. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Ook de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.
Beide wagens liepen flinke schade op en moeten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.
Ongeval op de N333 bij Blokzijl
Ongeval op de N333 bij Blokzijl © PNN

09.42 uur | Fietsster gewond bij botsing in Zwolle

Op de Deventerstraatweg in Zwolle raakte vanmorgen een fietsster gewond bij een botsing met een andere fietsster. Een van beide vrouwen liep dusdanig letsel op dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De ander is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee. Hoe de botsing kon gebeuren is onbekend.
Vrouw  op fiets raakt gewond na botsing met andere fietsster
Vrouw op fiets raakt gewond na botsing met andere fietsster © PNN

09.14 uur | Aanrijding A35 bij knooppunt Azelo

Een aanrijding met meerdere voertuigen op de A35 bij knooppunt Azelo zorgt voor een flinke file. Verkeer van Almelo richting Enschede moet rekening houden met veertig minuten vertraging. Een berger is opgeroepen om de auto's af te voeren.
Aanrijding op de A35 bij knooppunt Azelo
Aanrijding op de A35 bij knooppunt Azelo © Rijkswaterstaat

07.30 uur | Auto in brand gestoken op invalidenparkeerplaats

De auto van een minder valide op een speciale parkeerplaats aan Het Vlier in Deventer is de afgelopen nacht in vlammen opgegaan. De gemeente plaatst hekken rond de parkeerplaats, waar later vandaag sporenonderzoek wordt gedaan. De brand is namelijk aangestoken. Op een van de autobanden werd een zwartgeblakerd aanmaakblokje aangetroffen. Dat is als bewijsmateriaal meegenomen door de politie.
Aanmaakblokje aangetroffen op een van de wielen
Aanmaakblokje aangetroffen op een van de wielen © Rens Hulman

Gescheurde brandstoftank

Tijdens de brand scheurde de brandstoftank van de auto. Dat veroorzaakte een plas met brandende benzine naast de auto. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur andere geparkeerde auto's kon bereiken. De politie gaat vandaag in de omgeving bij omwonenden langs op zoek naar bewakingsbeelden. Daarop is mogelijk de brandstichter te zien die vannacht rond 04:15 uur het vuur bij de auto veroorzaakte.
Weer autobrand in Deventer
Weer autobrand in Deventer © Rens Hulman
Deventer heeft al jaren te maken met reeksen autobranden. In de afgelopen jaren ging dat in golfbewegingen. Dan weer waren er in enkele maanden tijd tientallen autobranden en dan weer bleef het weer een aantal maanden rustig.

06.20 uur | Twee voetgangers aangereden op zebrapad

Twee voetgangers zijn zondagavond bij het oversteken op een zebrapad aan de Laan van Borgele in Deventer aangereden door een auto. Een van de twee raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De andere voetganger had geen noemenswaardige verwondingen en kwam met de schrik vrij. Even leek het of de bestuurder van de auto doorreed, maar die parkeerde de auto op een veilige plek bij de oversteekplaats. De bestuurder is door de politie gehoord over de toedracht. De Laan van Borgele was enige tijd afgesloten in de richting van de Ceintuurbaan.
Twee voetgangers aangereden op zebrapad
Twee voetgangers aangereden op zebrapad © Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.