Nieuws

Caroline Van der Plas dit jaar vaak gezocht op Google, ook in combinatie met juffrouw Jannie

Caroline van der Plas werd in 2023 opvalland vaak gegoogeld
Caroline van der Plas werd in 2023 opvalland vaak gegoogeld © ANP
Caroline van der Plas was het afgelopen jaar een persoon die opviel. Dat blijkt ook uit het jaaroverzicht van Google. De BBB-lijsttrekker uit Deventer komt in de categorie 'Bekende Nederlander' op plek 4. Opvallend uit het overzicht is ook dat 'juffrouw Jannie' een zoekopdracht is, die opvallend vaak met Van der Plas gecombineerd werd.
Elk jaar maakt het Amerikaanse techbedrijf Google bekend wat de meest opvallende Nederlandse zoekopdrachten van het jaar zijn. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om de meest gezochte termen, maar om woorden die dit jaar significant vaker zijn ingevoerd in de zoekmachine vergeleken met vorig jaar.
In de categorie 'bekende Nederlander' vullen Rob den Nijs, Tom Egbers, Tim den Besten de top drie. Van der Plas volgt dus op plek vier. De politica scoorde vooral hoog in de tweede week van maart. Dat was de week dat ze met de BBB de enorme verkiezingswinst behaalde bij de Provinciale Statenverkiezingen. Ook valt te zien dat Overijssel de regio was waar de meeste mensen geïnteresseerd in haar waren.

Goeiesmorgens

De zoekgigant laat ook zien met welke andere zoektermen Caroline van der Plas wordt ingevuld. Na 'weduwschap' en 'college tour' (het programma waar ze te gast was) is dat 'juffrouw Jannie', de koffiejuffrouw uit Debiteuren Crediteuren van het komische trio Jiskefet, die steevast haar optreden maakte met de begroeting "Goeiesmorgens".
Heel toevallig is die combinatie niet. Van der Plas en juffrouw Jannie hebben wel iets weg van elkaar. In april dit jaar ging een foto van van de twee viral op internet. Overigens heeft Van der Plas zelf ook weleens wat gezegd over haar "dubbelganger". Toen ze in 2022 positief testte op corona, overwoog ze om juffrouw Jannie te vragen haar plekje in te nemen bij de debatten.
Van der Plas en de BBB werden in de maanden voor de Tweede Kamerverkiezingen intensief gevolgd door RTV Oost. Bekijk de documentaire hieronder:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.