Nieuws

Failliet sportbeeldenbedrijf uit Enschede maakt doorstart: geen gevolgen voor sportclubs

Sportclubs kunnen voortaan gebruik blijven maken van de videobeelden van 360 Sports Intelligence.
Sportclubs kunnen voortaan gebruik blijven maken van de videobeelden van 360 Sports Intelligence. © 360 Sports Intelligence
Het failliete 360 Sports Intelligence, een bedrijf uit Enschede dat is gespecialiseerd in video-analyses voor uiteenlopende sportclubs, maakt een doorstart. Dat heeft curator Carl Luttikhuis zojuist bekendgemaakt. Het Twentse bedrijf wordt overgenomen door Inmotio van de van oorsprong uit Almelo afkomstige ict'er Cas Reefman. Inmotio is gespecialiseerd in data-analyses van sportwedstrijden.
De vele tientallen sportclubs, die een abonnement hebben afgesloten met het Twentse bedrijf, zijn daarmee ook in de toekomst verzekerd van videobeelden.

In de problemen

360 Sports Intelligence bestaat al tien jaar en richt zich op het maken van 360-graden videobeelden voor onder meer hockey-, voetbal, volleybalclubs, maar ook padel- en tennisverenigingen. Vele tientallen clubs door het hele land en ook in het buitenland hebben een abonnement afgesloten met het Twentse bedrijf, dat langs de velden camera's heeft geïnstalleerd waarmee opnames van zowel wedstrijden als trainingen worden gemaakt.
Het bedrijf raakte echter in de problemen door de hoge kosten die het bedrijf maakt. Onder meer voor de ontwikkeling van de high-tech software. Toen de schuldenlast opliep tot boven de miljoen euro, vroegen de aandeelhouders zelf het faillissement aan voor de overkoepelende Holding.

Doorstart

Intussen bleven de twee werkmaatschappijen gewoon doordraaien en bleven sportclubs van beelden voorzien.
Curator Carl Luttikhuis liet eerder al weten dat hij op de achtergrond wilde gaan werken aan een doorstart. Daarover is vandaag overeenstemming bereikt.
Het bedrijf Inmotio neemt nu 360 Sports Intelligence over. Inmotio is gevestigd in Zeist en maakt onder meer data-analyses voor de nationale voetbalbond KNVB.

Synergie

Volgens Inmotio-directeur Cas Reefman moet de overname zorgen voor synergie tussen beide bedrijven: "Daarbij gaat het om de combinatie van de data-analyses van Inmotio en de videobeelden zoals 360 Sports Intelligence die maakt. Beide partijen versterken elkaar.
Van de acht werknemers kunnen er straks vier bij de nieuwe onderneming aan de slag.
Cas Reefman heeft circa een jaar geleden ook al Inmotio overgenomen. Hij is bovendien directeur van de ict-bedrijven PCA in Raalte en Carema in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.