Nieuws

Kat in 't bakkie: brandweer redt rode kater uit wel heel benarde positie

Een onfortuinlijke kat zit muurvast onder een auto
Een onfortuinlijke kat zit muurvast onder een auto © News United/Floris Kayim
Het zat een rode kater uit Vriezenveen niet mee vanmorgen. Het dier vond een lekker warme en beschutte plek onder een auto die net door een thuiszorgmedewerker was geparkeerd aan de Hammerweg in Vriezenveen. Maar het achterpootje van de kat kwam klemvast te zitten onder de wagen. De brandweer moest eraan te pas komen en die wist, dankzij drie spuitgasten met een wel heel toepasselijk beroep, het beestje razendsnel te bevrijden.
Dat het onfortuinlijke dier pijn had, dat was wel duidelijk. De brandweerlieden die het dier kwamen redden, moesten dan ook snel handelen. Het bruutweg slopen van de auto van de thuiszorgmedewerker was geen optie, die moest nog meer bezoeken afleggen. Maar hoe bevrijd je dan een kat die met zijn achterpoot vast zit onder die auto?
Brandweer redt een kat uit een benarde situatie
De brandweerlieden wisten daar wel raad mee. Onder hen namelijk een paar automonteurs die in razend tempo wat onderdelen verwijderden en die al even snel en vakkundig weer terugplaatsten. Een kwestie van wat sleutelen hier en wat trekken daar. Maar hoe voorzichtig dat laatste ook ging, helemaal pijnvrij was de operatie niet voor de kat. "Het zal 'm wel even zeer doen", voorspelde een van de brandweerlieden net voordat het dier werd bevrijd.
Helemaal ongeschonden kwam de kat inderdaad niet uit de strijd. Het dier raakte gewond aan één poot, een afspraak met de dierenarts is gemaakt. En de auto? Die rijdt weer alsof er nooit iets is gebeurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.