Staatstoezicht op de Mijnen wil meer informatie over injectieput Tubbergen

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) heeft meer informatie gevraagd aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) het reparatieplan van een van de waterinjectieputten in Twente. De betreffende put, Tubbergen 7, blijft uit voorzorg gesloten, om mogelijke lekkages die in de toekomst zouden kunnen optreden te voorkomen. Dat meldt het SodM haar site.Â

Uit recent onderzoek naar de technische staat van de waterinjectieputten Tubbergen 7 en Tubbergen 10, blijkt dat er geen lekkages in de ondergrond zijn geconstateerd. 

De technische staat van alle waterinjectieputten wordt door NAM periodiek gecontroleerd door het uitvoeren van metingen in die putten. SodM heeft onlangs de NAM opgedragen de frequentie van deze metingen te verhogen.

Op basis van resultaten van onderzoeken die NAM aan SodM heeft overlegd, wil het Staatstoezicht dat er eerst een goede oplossing komt voor het transport van het productiewater van Schoonebeek naar Twente. Voor het opnieuw in gebruik nemen van de leiding moet SodM toestemming geven. De productie van olie in Schoonebeek zal naar verwachting van het Staatstoezicht dan ook niet eerder dan in de tweede helft van 2016 kunnen worden hervat.

Meer over dit onderwerp:
NAM Tubbergen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren