AZC Alert Enschede scheidt zich af van landelijke beweging

AZC Alert in Enschede heeft zich afgescheiden van de landelijke beweging. Het burgercomité is uit elkaar gevallen vanwege een meningsverschil over verdere professionalisering van de organisatie. De afdeling in Enschede gaat verder onder de naam AZC Alert Enschede.

Met onder meer de afdelingen Zeewolde en Maastricht heeft Enschede die nieuwe stichting opgericht. Het conflict ontstond toen PVV-leider Geert Wilders een campagnebezoek bracht aan Almere en de vrijwilligers van AZC Alert Zeewolde geen tijd hadden om erbij te zijn. Die vrijwilligers kregen toen van één van de oprichters van AZC Alert, die ook fractiemedewerker is van de PVV in Noord-Brabant, te horen dat ze er moesten zijn. Dat weigerde de vrijwilligers in Zeewolde omdat ze er niet zijn voor de PVV, maar voor de bezorgde inwoners van Zeewolde. 

Nody Holtkamp van AZC Alert Enschede benadrukt dat een aantal afdelingen van AZC Alert een professionaliseringsslag wil maken en dat er daarom is gekozen om verder te gaan als AZC Alert Enschede. 'Wij hebben niets tegen de PVV.' Er is sprake van een meningsverschil over het vormen van een stichting, meer niet. 'Ik wens alle andere leden van AZC Alert alle succes.'

Deel dit artikel:

Reageren