nieuws

Glanerbrug vreest komst relschoppers bij demonstratie tegen asielzoekerscentrum

Onder bewoners van met name Glanerbrug heerst de angst dat de demonstratie die zaterdag gehouden wordt tegen de komst van een asielzoekerscentrum in de wijk Eschmarke uit de hand zal lopen. Dat bleek tijdens een matig bezochte bijeenkomst van de afgesplitste protestgroep AZC Alert Enschede.
Er is met name vrees voor de komst van Duitse anti-fascisten. Volgens AZC Alert Enschede heeft de burgemeester gezegd de grenzen niet te kunnen sluiten. Ook leden van de extreem-rechtse beweging NVU van Constant Kusters hebben aangekondigd naar Enschede te zullen komen. 

Actiecomité hoopt op vredig verloop demonstratie AZC

Volgens één van de actieleiders is het de bedoeling dat de bijeenkomst zaterdag vredig verloopt. De meeste bezoekers wantrouwden de media om niet als tegenstander van een asielzoekerscentrum het stempel racistisch te krijgen. Eén van de actieleiders beweert zelfs meerdere bedreigingen te hebben ontvangen, waaronder doodsbedreigingen. Hij heeft hiervan geen aangifte gedaan. 

Ook gemeente en politie aanwezig

Tijdens de bijeenkomst was ook een delegatie van de gemeente Enschede en politie aanwezig. Zij verstrekten op verzoek van belangstellenden informatie, maar verwezen voor commentaar door naar communicatieafdelingen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.